„Toate aceste acorduri provizorii urmează să fie supuse aprobării Parlamentului European şi Consiliului. Primul dosar se referă la pachetul legislativ prin care consumatorii vor fi mai bine protejaţi, iar întreprinderile vor fi mai bine sprijinite dacă vor să se extindă pe piaţa unică europeană. Un alt dosar asupra căruia am făcut progrese este revizuirea directivei privind protecţia lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi cancerigeni la locul de muncă. Cel de-al treilea acord provizoriu se referă la o îmbunătăţire a codului de vize al UE, prin care se urmăreşte facilitarea turismului şi călătoriilor de afaceri”, a spus premierul.

Tot miercuri, primul ministru a dezvăluit că pe 6 şi 7 februarie va face o vizită de lucru la Bruxelles, unde va participa la o conferinţă pe tema luptei împotriva antisemitismului, dar și la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor, unde va prezenta priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

„În perioada 6 -7 februarie mă voi afla la Bruxelles într-o vizită de lucru, unde voi participa la unul dintre primele evenimente organizate de România în contextul deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, în cooperare cu Parlamentul European. Este vorba despre conferinţa cu titlul ‘Lupta împotriva antisemitismului, o abordare comună pentru o mai bună protejare a comunităţilor evreieşti din Europa – de la politică la acţiune’. De asemenea, cu această ocazie, voi participa şi la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor pentru a prezenta priorităţile Preşedinţiei României la Consiliului UE”, a mai afirmat Viorica Dăncilă. 

Tot pe 6 și 7 februarie se va dezbăte și  bugetul în Parlament.