După ce Viorica Dăncilă a declarat că nu ar refuza să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni dacă partidul îi va cere acest lucru, membrii marcanţi ai PSD au început să reacţioneze la anunţul privind posibila candidatură.

Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, nu a părut impresionat de declaraţiile şefei sale. „Nu este nimic senzaţional în anunţul doamnei Dăncilă. A spus şi în cadrul Congresului. Congresul partidului va decide după o analiză temeinică şi după un sondaj pe care PSD îl efectuează care este decizia PSD vizavi de candidatul la alegerile prezidenţiale. Are şanse şi domnul Tăriceanu. Preşedinţia României nu se câştigă aşa uşor, trebuie venit cu argumente”, a spus Liviu Pop.

Liderul de la Vaslui, Dumitru Buzatu, lasă de înţeles că ar exista variante mai bune pentru alegeri decât Viorica Dăncilă. “Anunţul doamnei Dăncilă, dacă va deveni realitate, ar lămuri foarte repede, dar asta nu înseamnă că ar mări şansele noastre extraordinar de mult ca şi câştigători al acestui tip de alegeri. Eu cred că este nevoie de o coaliţie mai largă, astfel încât candidatul propus să aibă cea mai mare relevanţă şi să aib, din capul locului, o şansă foarte mare. Nu trebuie să ignorăm candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu. Este o personalitate politică remarcabilă, este foarte cunoscut şi cred că ar putea fi o variantă. În sondajul CURS a aparut doamna Firea. Populaţia are cea mai mare încredere. Trebuie luată în calcul și această variantă. Trebuie luate în calcul și variantele anunțate de PSD. Domnul Eugen Tedorovici, Șerban Nicolae.”, spune preşedintele PSD Vaslui.