Cel mai mic preţ al mielului este de 9 lei în Sibiu, Covasna sau Dobrogea, şi este vorba de vânzare animalului în viu, în timp ce în Bucureşti un miel în viu se vinde cu 12 lei pe kilogram, este de părere preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară „Sindalimenta”, Dragoş Frumosu. În ceea ce priveşte carnea de miel, cea mai ieftină este cea comercializată la târgurile tradiţionale (22-23 de lei pe kilogram), urmând cea de la abator (23-24 de lei pe kilogram). Locurile în care veţi găsi cea mai scumpă carne de miel sunt hipermarketurile (27-30 de lei pe kilogram).

Mai citiţi şi Amenzi de aproape 300.000 de lei în industria alimentară

Preţurile produselor tradţionale pentru Paşte au rămas la acelaş nivel cu cele solicitate în 2014.

“Cumpăraţi mielul din locuri sigure şi fiţi atenţi la gramajul cozonacilor”, sunt sfaturile pe care le-a dat Frumosu consumatorilor români.

Mai citiţi şi Oaia românească prinsă în transhumanţa banilor europeni

Carnea de miel în judeţul Hunedoara se vinde în această săptămână la un preţ de 25 de lei pe kilogram, la fel ca şi anul trecut, ciobanii fiind deja prezenţi cu primele oferte în pieţele agroalimentare autorizate.