Administrația Națională de Meteorologie vine cu precizări de ultimă oră. Meteorologii anunță cum va fi vremea în următoarele patru zile. Potrivit acestora, temperaturile scad și mai mult, iar minimile de 0 grade vor fi la ordinea zilei.

Astfel, potrivit ANM, vineri, vremea va deveni deosebit de rece pentru aceastã datã, cu precãdere în regiunile extracarpatice şi va fi în general închisã. Vor fi prezente și ploile, pe arii relativ extinse în jumãtatea sudicã a ţãrii şi cu totul izolat în rest.

Meteorologii anunță că la munte, în general la altitudini de peste 1500 m, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri mai ales în sudul şi sud-estul teritoriului, precum şi în zona montanã înaltã.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 9 şi 17 grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 0 şi 8 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã, iar noaptea mai ales în nord şi centru şi de brumã.

Sâmbătă, vremea se menține la fel de rece, cu înnorãri mai persistente în jumãtatea sud-vesticã a ţãrii, iar în prima parte a intervalului şi în sudul şi estul teritoriului. Potrivit meteorologilor, va ploua în Banat, Oltenia, local în Crişana şi pe arii mai restrânse în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea.

Prognoza meteo ANM. Când dispare gerul

Și la munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mari, cu precãdere în vestul Carpaţilor Meridionali vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sud-est şi la munte, şi local în sud-vest. În ceea ce privește temperaturile maxime, ele se vor încadra între 7 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 7 grade.

Duminică, 10 octombrie, vremea va fi rece, însă temperaturile nu vor mai fi la limita înghețului. ANM anunță că în jumãtatea de vest temporar va ploua şi pe alocuri se vor acumula cantitãţi importante de apã. Pe de altă parte, în jumãtatea de rãsãrit ploile vor fi pe arii relativ restrânse şi în general slabe cantitativ.

La munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri în zona montanã înaltã, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 60…65 km/h şi pe arii restrânse şi la viteze mai mici în sud şi în sud-vest. ANM anunță că temperaturile maxime, în creştere uşoarã în est şi în sud-est și se vor încadra între 8 şi 16 grade, iar cele minime între 1 şi 12 grade.

Luni, vremea se menține la fel de rece. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 17 grade, iar cele minime, în general, între 1 şi 11 grade. Totodată, potrivit meteorologilor, temporar  va ploua în toate regiunile, pe arii mai extinse în cele sudice, estice şi centrale, unde pe alocuri cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. La munte, la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile, iar mai jos precipitaţiile vor fi mixte.

Cum va fi vremea în București

Și în București vremea va fi extrem de rece și închisă. Vineri, ANM anunță ploi, precizând că vântul va sufla moderat, cu intensificãri îndeosebi în cursul zilei cu viteze la rafalã de pânã la 45…50 km/h. Temperatura maximã va fi de 11…13 grade, iar cea minimã va fi de 5…7 grade.

Aceași vremea rece se va păstra și sâmbătă. Meteorologii anunță că temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimã va fi de 4…6 grade. Presiunea atmosferică se va menţine la valori ridicate.

Duminică și luni, vremea va fi la fel de rece. Potrivit ANM, dacă duminică, 10 octombrie temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã de 6…8 grade, luni, frigul se lasă și mai mult, iar temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimã va fi de 5…7 grade.