Hidroelectrica va începe să emită facturi

Compania Hidroelectrica a anunțat că va emite facturile la energie electrică pentru luna august 2022 începând de săptămâna viitoare. Amintim că, încă de la începutul anului, clienții restanțieri pot să opteze pentru eșalonarea sumelor datorate pe o perioadă de șase luni.

Eșalonarea se solicită online, prin completarea unui formular tip, sau direct la sediile sucursalelor.

„Hidroelectrica va emite facturile aferente lunii august 2022 începând de săptămâna viitoare (27-31 martie). Momentan compania lucrează împreună cu dezvoltatorii de soft pentru actualizarea soldurilor clienților, astfel încât să fie evitată transmiterea de documente cu valori sau situații neconforme.

Menționăm că astfel de erori sunt inerente până la maturizarea completă a sistemului şi apelăm la înţelegere din partea clienților noştri şi îi încurajăm să ne semnaleze eventualele neconformități constatate pentru a le putea remedia.

Pentru sesizări legate de sold, compania a înființat special adresa de mail sold@hidroelectrica.ro”, au transmis reprezentanţii companiei Hidroelectrica miercuri, potrivit Antena 3 CNN.

Informații despre citirea indexului

De asemenea, compania a precizat anterior că citirea indexului și transmiterea sa urmează să se facă în perioada imediat următoare. Reprezentanții companiei au precizat că citirea indexului în luna martie a acestui an se va face în perioada 24-28 martie.

„Dorim să vă aducem totodată la cunoştinţă că, odată cu implementarea noului soft de facturare, au fost actualizate codurile locurilor de consum, acestea urmând a se regăsi înscrise pe facturile viitoare.

Pentru a facilita această tranziţie, în următoarele luni puteţi transmite indexul autocitit folosind oricare din cele două coduri (cel vechi sau cel nou)”, era mesajul transmis clienţilor Hidroelectrica luna trecută.

Citirea indexului Hidroelectrica în luna martie 2023 va avea loc în perioada 24-28, adică începând de vineri, a precizat pentru sursa citată Bogdan Buciu, de la biroul de presă al Hidroelectrica.

Hidroelectrica, amendă de 400.000 de lei de la ANRE

Vă reamintim că Hidroelectrica a fost sancționată de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru că nu a emis facturi pentru cei aproape 500.000 de clienți și pentru că nu a răspuns la solicitările adresate de ei.

Luni, 20 martie 2023, vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy, a anunțat că „Hidroelectrica a început să emită facturile și se pare că o parte din clienți au primit facturile pe luna august, deci încep să recupereze.”