Un nou instrument al Agenției Naționale pentru Aeronautică și Spațiu (NASA) face posibilă prezicerea creșterea nivelului mării  din cauza efectelor schimbărilor climatice. 

Vestea proastă este că litoralul mexican ar putea fi înghițit de mare și zone de vis precum Los Cabos, Acapulco, Manzanillo și Caraibe ar fi serios afectate.

NASA a creat Sea Level Projection, o platformă care permite să vizualizați și să descărcați analize privind modul în care nivelul mării va crește din 2020 până în 2150, conform statisticilor și previziunilor Comitetului interguvernamental al ONU pentru schimbări climatice (IPCC). 

Nivelul mării crește

Jurnaliștii de la Expansión au făcut testul și au văzut că nivelul mării pe coasta Guerrero, în special în Acapulco, va crește cu 1,16 metri până în 2100. Pe de altă parte, dacă se ia în considerare topirea gheții, coastele Guerrero ar fi scufundate la 0,44 metri sub mare până în 2050.

Prin utilizarea aceluiași parametru în proiecția nivelului mării, rezultatele arată date la fel de alarmante pentru principalele plaje din Mexic. 

Acapulco, bijuteria Pacificului mexican, ar fi una dintre coastele cele mai afectate, întrucât s-ar pierde 1,16 metri de coastă.

În Cabo San Lucas, marea va crește cu 0,67 metri până la începutul secolului în stațiunea Baja California. 

La Guaymas nivelul mării ar crește cu 0,80 metri până în 2100 în acest oraș din Sonora, iar Mazatlán, faimoasă destinație din Sinaloa, se va scufunda cu 0,74 metri în mai puțin de 79 de ani.