Germania pregătește măsuri împotriva celor care refuză vaccinarea. Factorii de decizie vorbesc despre faptul că nu e corect ca întreaga societate să plătească pentru cei care nu se vaccinează.

În consecință, ei ar trebui să suporte costurile oricăror teste care sunt încă necesare pentru socializare, călătorie sau participare la evenimente.

Germania pregătește măsuri împotriva celor care refuză vaccinarea. Campania de vaccinare a pierdut din viteză

Președintele Asociației Medicale Germane, Klaus Reinhardt, spune că persoanele care decid să nu se vaccineze ar trebui să plătească pentru propriile teste Covid în viitor.

„Dacă toată lumea are șansa de a se vaccina complet până la sfârșitul verii, este corect ca cei nevaccinați să fie nevoiți să plătească singuri pentru testele rapide sau PCR atunci când pleacă în vacanță, merg la restaurante sau la cinematograf”, a declarat Reinhardt pentru RND.

„În cele din urmă, nu ar trebui să fie cazul să plătească comunitatea pentru persoanele care nu doresc să se vaccineze”, a adăugat el.

Pentru a se asigura că oamenii înțeleg beneficiile vaccinării, Reinhardt consideră că politicienii ar trebui să arate clar „că pe termen lung vor exista tot mai multe dezavantaje pentru persoanele nevaccinate”.

”Ar trebui să fie conștienți de responsabilitatea lor”

Iar comisarul pentru Turism al guvernului federal, Thomas Bareiß (CDU), consideră că sfârșitul testelor gratuite de coronavirus pentru cei care nu doresc să se vaccineze este „o chestiune de corectitudine”.

Până în prezent, costul testelor rapide gratuite – sau al testelor PCR pentru cei cu simptome – a fost plătit de contribuabili.

Bareiß a declarat miercuri că testele subvenționate de stat ar trebui să continue până când toată lumea va primi o ofertă de vaccinare.

Este de asemenea clar, totuși, că cei care refuză să se vaccineze trebuie să fie conștienți de responsabilitatea lor și, în viitor, ar trebui să suporte costurile oricăror teste care sunt încă necesare pentru socializare, călătorie sau participare la evenimente, a adăugat el, potrivit ziarulromanesc.de.

Odată cu încetinirea campaniei de vaccinare în prezent, politicienii atât la nivel federal, cât și la nivel de landuri încearcă acum să vizeze persoanele care sunt încă șovăitoare în privința vaccinării.

Merkel exclude obligativitatea

Vorbind alături de ministrul Sănătății Jens Spahn (CDU), marți, cancelarul Angela Merkel a declarat că țara a ajuns la o situație în care există mai multe vaccinuri decât persoane care doresc să fie vaccinate.

În timp ce guvernul exclude în prezent orice fel de schemă obligatorie de vaccinare, decizia de eliminare treptată a testelor gratuite – și de obligare a nevaccinaților să își plătească testele – ar putea fi luată la toamnă, subliniază Spahn.

Între timp, landurile iau problema în propriile lor mâini, deschizând clinici de vaccinare drive-through la piscine, supermarketuri și chiar în restaurante.

Până miercuri, 58,9% din populație primise cel puțin o doză, în timp ce 43,7% era imunizată complet.

Sursă foto: Dreamstime.