Vienna Insurance Group (VIG) a subscris pe piaţa românească, în primele nouă luni, prime brute în valoare totală de 455,92 milioane euro, în scădere cu 7,8% faţă de nivelul de 494,8 milioane euro din perioada corespunzătoare a anului trecut, din cauza deprecierii leului în raport cu euro.

Primele brute subscrise în România au înregistrat, în lei, o creştere de 7,1% în intervalul analizat, se arată în raportul trimestrial al grupului austriac, preluat de Mediafax, care deţine pe piaţa românească Omniasig, Omniasig Asigurări de Viaţă, Asirom, BCR Asigurări de Viaţă şi BCR Asigurări.

Grupul austriac subliniază totodată condiţiile economice dificile din Europa Centrală şi de Est.

Profitul înainte de taxe obţinut de VIG în România a scăzut cu 68%, de la 51,96 milioane euro la 16,58 milioane euro, însă rezultatele din primele nouă luni ale anului trecut includ veniturile încasate în urma vânzării companiei de asigurări Unita.

“În urma deconsolidării din grup a Unita în 2008, comparaţia cu perioada corespunzătoare a anului trecut nu este relevantă”, se spune în raport.

VIG a avut, pe piaţa românească, cheltuieli cu daune şi revendicări de asigurări în valoare totală de 320,78 milioane euro, nivel apropiat de suma de 320,12 milioane euro înregistrată în primele nouă luni din 2008.

SURSA: Mediafax