Călin Popescu Tăriceanu, fost președinte al Senatului, combate din nou măsurile dure luate de autorități, de data aceasta printr-un monolog reintepretat al marelui Toma Caragiu.

Tăriceanu scrie pe pagina sa de socializare că a revăzut de curând filmul ”Actorul și sălbaticii”, acolo unde există un monolog al marelui Toma Caragiu în care acesta combate cezura umorului impusă de legionari. Marele actor îl interpretează în acest film pe un alt gigant al teatrului românesc, Constantin Tănase.

Iată ce scrie Tăriceanu pe pagina lui de socializare:

”Zilele trecute am revazut cu mare placere “Actorul si salbaticii”. M-am gandit ca daca marele Constantin Tanase ar mai fi printre noi probabil ca celebrul monolog al lui Toma Caragiu ar suna asa:

Poporul asta incercati voi sa-l tineti in casa cu ordonante militare fara cap si fara coada? Poporului caruia i-au murit in inchisorile comuniste mii de eroi pentru ca noi sa putem vorbi liberi ii spuneti voi sa taca?

Poporului asta care a murit pentru a rasturna cea mai crunta dictatura comunista din Europa ii cereti voi sa nu vada hotiile, prostia si incompetenta voastra?

Poporului asta care a trait 40 de ani cu 2 ore de emisiune TV, si aia controlata de partid, ii cereti voi sa accepte propaganda si minciunile voastre?”