Trei știri din ultimele 24 de ore sunt elocvente: un tânăr din Italia și-a ucis iubita medic pentru ca l-a infestat cu virusul luat când se lupta pentru viața altora, oamenii s-au luat la bătaie într-un magazin din cauza măștilor de protecție iar la casele de amanet au început să apară cozi, dovadă că economia începe să se sufoce.

Cedează nervii, oamenii se iau la bătaie

Începem cu cea mai inofensivă dintre știri, dacă poate fi numită așa. După mai bine de o lună de izolare, italienii nu numai că dau semne că încep să își piardă răbdarea, dar încep să își manifeste stresul pe conaționali.

Mai mulți italieni și-au împărțit pumni într-un supermarket după ce unul dintre ei le-a reproșat celorlalți că nu păstrează distanța de 1 metru și nu poartă măști de protecție. Scenele violente au avut loc marți seară, într-un supermarket din Napoli, Italia.

Un client a observat că trei tineri nu păstrează distanța de siguranță de 1 metru față de alte persoane și le-a atras acestora atenția să respecte măsurile impuse de autorități. Apoi, a atras atenția unuia dintre ei să poarte masca de protecție.

“Dacă nu porți masca, o să chem carabinierii!”, l-a amenințat bărbatul, potrivit La Repubblica. Acela a fost momentul care a declanșat nebunia. Tânărul i-a tras un pumn, omul a ripostat, apoi totul a degenerat într-o bătaie în toată regula. După ce și-au împărțit pumni și picioare în interiorul magazinului, cei patru au continuat să se bată și afară. Doar intervenția polițiștilor a calmat spiritele.

Întreaga scenă a fost filmată de un alt client, care a postat imaginile pe internet.

Ucisă de iubit pentru că l-a infectat cu COVID-19

Următoarea întâmplare este o tragedie în adevăratul sens al cuvântului.

Un asistent medical din Italia și-a ucis iubita, care lucra ca medic la același spital, pentru că i-ar fi dat coronavirus. Antonio De Pace, 28 de ani, a încercat să-și taie venele, însă colegii i-au salvat viața: ”Am omorât-o pentru că m-a infectat cu coronavirus”, le-a spus Antonio De Pace.

Când au ajuns la fața locului, oamenii legii l-au găsit cu venele tăiate. Colegii de la spitalul din Messina au reușit să-i salveze viața. „Am omorât-o pentru că m-a infectat cu coronavirus”, le-a spus Antonio De Pace oamenilor legii.

„Lorena a muncit foarte mult pentru a salva viețile altora. E o tragedie”, a spus o sursă din spital. Lorena Quaranta era foarte vocală în mediul online și se văita de condițiile în care lucrează. „Acum mai mult ca niciodată trebuie să demonstrăm responsabilitate și dragoste pentru viață. Trebuie să arătați respect față de voi înșivă, față de familiile voastre și față de țară. Trebuie să vă gândiți și la cei care își dedică zilnic viața pentru sănătatea voastră”, a scris ea pe Facebook.

Tânăra abia devenise medic

Când Lorena a devenit doctor „cu acte”, Antonio a felicitat-o în mediul online. „Pentru a ne atinge visurile, trebuie să muncim cu determinare și tu ești cea mai bună dovadă. Îți urez să continui să-ți urmărești visurile, să trăiești viața așa cum își dorești. Felicitări!”, a scris Antonio. Peste ceva timp, chiar el i-a curmat viața.

Din pricina restricțiilor impuse de autorități, părinții nu pot asista la funeraliile ei! „Săracii, părinții ei au suferit deja tragica dispariție a fetei lor și acum nu au nici măcar șansa să-și ia rămas bun de la ea. E o dublă tragedie”, a spus Anna Alba, primarul localității. Autoritățile le-au făcut teste atât Lorenei, cât și lui Antonio. Nici unul n-a ieșit pozitiv. Doar teama că s-ar putea infecta i-a întunecat judecata lui Antonio, care a comis crima.

Specialiștii au spus că pandemia de coronavirus ar putea afecta, indirect, și starea mentală a multora. Presiunea imensă pusă asupra cadrelor medicale, care trăiesc tot timpul cu teama că s-ar putea infecta, le-a tulburat unora gândirea.

Cozi la casele de amanet

A treia știre ne arată ce va urma probabil și pentru noi în următoarea perioadă. În Italia se formează deja cozi la casele de amanet. Din cauza pandemiei, mulți și-au pierdut locurile de muncă și sunt nevoiți să renunțe la bunuri de valoare ca să facă rost de bani pentru mâncare sau alte produse de strictă necesitate. Stirileprotv.ro dă exemplul unor persoane, întâlnite pe o stradă lăturalnică din Torino, unde stau la coadă în fața unei case de amanet.”Dacă suntem aici, este pentru că trebuie să venim aici. Ce putem face la amanet? Fie reînnoim contracte, fie amanetăm ceea ce avem!”.

”Sunt mulţi oameni care sunt înfometaţi, care nu au de lucru, ce pot să facă? Vin aici să-şi amaneteze bijuteriile. Ai aur, îl amanetezi, îţi dau banii, apoi vii să îl răscumperi. Asta e tot”.