Câteva vulpi se plimbă libere prin Bucureşti. Cinci animale sălbatice au fost filmate în zona Baicului şi pe strada Orzari, din Sectorul 2 al Capitalei. Din imaginile transmise de PRO TV se vede cum vulpea traversează în viteză stradă, cel mai probabil cu o pisică în gură. Alta se plimba nestingherită printre maşinile parcate.

În tot acest timp, autorităţile îşi pasează responsabilitatea şi pare că nimeni nu doreşte să plece în căutarea vulpilor.

De la primăria sectorului, până la direcţia Direcţia Sanitar Veterinară a capitalei, la ASPA din cadrul Primăriei Generale ori la Garda de Mediu, nimeni nu vrea să își asume responsabilitatea, motivând că nu e treaba lor şi că oricum nu au primit nicio sesizare despre prezenţa vulpilor pe străzile din centrul oraşului, transmite PRO TV.

A început deratizarea în Capitală

Primarul general al Capitalei a transmis, în această săptămână, pe pagina sa de socializare că a început campania de dezinsecție și deratizare. Potrivit informațiilor transmise de Nicușor Dan, aceste tratamente se fac în fiecare seară, începând cu ora 9 și vor dura 7 zile.

Nicușor Dan a scris pe propia pagină de socializare că „tratamentele împotriva țânțarilor și căpușelor au loc în tot Bucureștiul, începând de la periferie spre centru.”

„Ieri seară au început operațiunile de dezinsecție și deratizare în Capitală. Tratamentele împotriva țânțarilor și căpușelor au loc în tot Bucureștiul, începând de la periferie spre centru. Aceste tratamente se fac în fiecare seară, începând cu ora 9 și vor dura 7 zile, urmând să se lucreze simultan cu 12 echipe. În parcuri se va intra în zilele de joi și vineri, astfel încât acestea să fie pregătite pentru plimbările bucureștenilor la sfârșit de săptămână”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

De asemenea, acesta a explicat că fiecare asociație de proprietari va fi anunțată de începerea tratamentului, astfel încât animalele de companie care sunt plimbate în jurul blocurilor să nu fie afectate.

Captură foto: Pro TV