Într-unul dintre cele mai mari orașe ale Ecuadorului oamenii infectați cu coronavirus sunt lăsați să moară pe stradă, poliția lasă coșciugele la cu morții la porțile familiilor îndurerate, iar o altă filmare arată cum unui corp neînsuflețit i s-a dat foc în stradă.

Imagini terifiante vin din statul Guayaquil, în Ecuador, acolo unde zeci de oameni decedați din cauza Covid-19 zac ore sau chiar zile în stradă. Numită cândva „perla Pacificului”, de câteva săptămâni, acest oraș de coastă din sudul Ecuadorului este mai degrabă orașul groazei, devorat de noul coronavirus și de sărăcia care domnește în anumite raioane și sistemul precar de sănătate.

Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Guayaquil a devenit astfel într-un timp scurt locul în care rata mortalității de Covid-19 este cea mai mare din lumea latino-americană: 1,3 decese la 100.000 de locuitori. Slujbele funerare sunt complet copleșite și aproape inactive, de frica unei contaminări.

Ecuador este unul dintre cele mai afectate state din America Latină, în ciuda numărului relativ mic al populației, cu 3.000 de infectați și 120 de decese. Lucrurile par total scăpate de sub control în statul sud-american. Săptămâna trecută ministrul sănătății și-a dat demisia, acuzând faptul că sistemul medical nu face față unei astfel de situații din lipsă de resurse financiare.