Acesta spune că virusul poate 70% din întreaga populație a globului!

Suntem amenințați la nivel planetar

Gideon Meyerowitz-Katz,  epidemiolog din Sidney, consideră că noul coronavirus evoluează pe zi ce trece, iar certitudinile care se știau despre acesta ar trebui să fie reevaluate în mod constant.

Epidemiologul oferă ca exemplu oreionul, o boală infecţioasă ce poate provoaca complicaţii de-a lungul vieţii. Oreionul are o rată de reproducere de 10-12 (R0), ceeace înseamnă că, fără vaccinare, aproximativ 95% din populație se poate infecta în timp. Dar chiar și așa, există încă 5% din populație care nu se îmbolnăvește. Acest număr poate crește prin vaccinare, deoarece vaccinarea îi face pe oameni imuni la infecție, dar, de asemenea, oprește persoanele infectate care transmit boala.

Un scenariu negru

Pentru oreion, este nevoie ca 92% din populație să fie imună pentru ca boala să nu mai răspândească în întregime.

Din fericire, COVID-19 este mai puțin infecțios decât oreionul, dar tot ar putea înbolnăvi 70% din întreaga populație.

″Merită să ne gândim la repercusiunile acestui scenariu dezastruos, cele mai bune estimări plasează rata de fatalitate a infecției cu COVID-19 la aproximativ 0,5-1%. Astfel, dacă 70% din întreaga populație se îmbolnăvește, asta înseamnă că între 0,35-0,7% dintre cetățenii dintr-o țară ar putea muri, ceea ce este un rezultat catastrofal’’, spune Meyerowitz-Katz.