Acţiunea armatei ucrainene s-a limitat la acest oraş situat la circa 15 kilometri de localitatea Slaviansk, aceasta din urmă aflându-se de sâmbătă sub controlul insurgenţilor rusofoni. Conform forţelor de securitate ucrainene şi aici ar fi fost demarată o operaţiune militară, dar nu există deocamdată informaţii care să o confirme.

La Kiev, preşedintele interimar Olexandr Turcinov a anunţat declanşarea unei operaţiuni antiteroriste în estul ţării, precizând că aceasta se va desfăşura în etape. El a vorbit despre o primă victorie împotriva separatiştilor ruşi şi despre eliberarea aerodromului din Kramatorsk. Dar, conform agenţiei Reuters, în această bază trupele ucrainene nu ar fi găsit insurgenţi înarmaţi. În schimb, presa rusă vorbeşte despre numeroase victime, informaţie neconfirmată din alte surse şi nici de autorităţile de la Kiev.

După anunţul preşedintelui Turcinov, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a avut o conversaţie telefonică cu cancelarul german Angela Merkel, pe care a avertizat-o că Ucraina se află 'în pragul războiului civil'.AGERPRES