Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, marţi, că din câte ştie de la Ministerul de Finanţe, bugetul pe 2010 „era gata”, menţionând că nu poate spune ce decizie se va lua, miercuri, în şedinţa de Guvern.

„Mâine (miercuri, n.r.) avem şedinţă de Guvern. Din câte ştiu de la Ministerul de Finanţe, practic bugetul pe 2010 era gata, nu aş putea să vă spun ce decizie se va lua mâine în şedinţa de Guvern”, a spus Videanu.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, pe 2 decembrie, Legea prin care Guvernul demis este abilitat să înainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, precum şi legea responsabilităţii fiscale.

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, Decretul privind promulgarea Legii pentru completarea articolului 26 din Legea 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor.

În 11 noiembrie, plenul Senatului, în calitate de Cameră decizională, a adoptat proiectul de modificare a Legii de organizare a Guvernului, prin care Cabinetul demis este abilitat să înainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, dar şi legea responsabilităţii fiscale.

Actul normativ modifică articolul 26 al Legii 90/2001 privind organizarea Guvernului şi stipulează că, în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, Guvernul poate iniţia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internaţionale şi proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat.