”Colegiul director al CNCD a adoptat miercuri hotărârea de sancţionare, precizând că fapta lui Darius Vâlcov constituie discriminare şi încalcă dreptul la demnitate.”, precizează agerpres.

”Fapta domnului Darius Bogdan Vâlcov de a denumi o persoană prin termenul de ‘sandilău’ şi publicarea fişei medicale a persoanei respective, protestatar de notorietate, constituie faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de afecţiune medicală necontagioasă şi prin asociere pe baza criteriului de dizabilitate mentală, potrivit art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din OG 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Consiliul a dispus aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale în valoare de 1.000 lei”, arată CNCD.

Citește și: Kovesi, declarații de ultimă oră după ieșirea de la CSM! Ce au decis procurorii

În individualizarea sancţiunii, care a primit un vot unanim, Colegiul director a avut în vedere gradul de pericol social al faptei, ce rezultă, printre altele, din calitatea de demnitar a părţii reclamate, dar şi de faptul că, ulterior, partea reclamată a şters de pe contul de Facebook afirmaţiile discriminatorii, menţionează sursa citată.

Pe 2 septembrie 2018, Darius Vâlcov a fost ironic cu unul dintre protestatarii Rezist, publicând, pe pagina sa de Facebook, un act medical pe numele aceluia: „Ce avem noi aici? Sandilău cu acte-n regulă”. El a şters ulterior postarea.