”Apărarea nu mi-o fac pe scările instituției, am făcut-o înăuntru. Oricum, cauzele s-au amânat” a spus Kovesi la ieșirea de la CSM.

Consiliului Superior al Magistraturii ar fi trebuit să discute, miercuri, două rapoarte întocmite de Inspecţia Judiciară cu privire la săvârşirea unor abateri disciplinare de către fostul procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

Despre negocierile pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European, Kovesi a spus că este favorită.

„Se negociază profesionalismul persoanei care trebuie să dețină această funcție. (…) Aștept rezultatul discuțiilor dintre Parlament și Consiliu, din punctul meu de vedere, ca profesionist mi-am făcut treaba”, a declarat Kovesi la ieșirea de la CSM.

„cred ca se negociaza profesionalismul celui care trebuie sa detina aceasta functie. Pana in acest moment, din perspectiva comisiei tehnice am fost prima dintre toti candidatii care s-au calificat in aceasta procedura. In urma audierilor din Parlament, din nou am fost prima. Astept rezultatul. Nu stiu ce elemente de negociere sunt avute in vedere. Ca profesionist eu mi-am facut treaba, am iesit prima”.

Discutarea celor două rapoarte, întocmite de Inspecţia Judiciară în cursul anului 2018, a fost amânată de mai multe ori, ultima dată pe 23 ianuarie.

Citește și Sebastian Ghiță OBLIGAT să se retragă de pe listele pentru europarlamentare! Cu ce a fost amenințat! Dezvăluiri în premieră