NATO: Rusia a mai folosit agenți chimici și în Anglia

„Rusia trebuie să înceteze cu retorica nucleară. O utilizare a armelor chimice de către Rusia ar fi cu totul inacceptabilă și ar schimba total natura conflictului militar din Ucraina”, a adăugat Jens Stoltenberg, susținând că utilizarea armelor nucleare ar extinde conflictul militar din Ucraina.

„Rusia a mai folosit agenți chimici împotriva unor oponenți ai regimului în Anglia, dar și în Siria”, a declarat Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg a adăugat că Alianța Atlanticului de Nord a trimis echipamente de protecție împotriva armelor chimice și biologice Ucrainei, după ce amenințările ruse au ajuns în spațiul public.

Declarația sa a fost făcută după ce marți, 22 martie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a spus că Rusia va folosi armele nucleare dacă „existența sa ar fi amenințată”.

De altfel, Serghei Miheiev, politolog pro-Putin a spun, recent, că întreaga Europă va suferi „o lovitură nucleară”, dacă NATO va trimite o misiune de menținere a păcii.

Avertisment din Rusia pentru întreaga UE: O să fie război nuclear! Nu o să mai rămână nimic

„O să primiți o lovitură nucleară! Dacă adunați un contingent NATO de menținere a păcii, dacă îl introduceți pe undeva, da, o să fie război nuclear! Bravi polonezi, din Varșovia voastră nu o să mai rămână nimic, într-o jumăte de secundă! Bravi germani, bravi estoni și baltici curajoși.

Nu exclud ca toată această isterie să pregătească treptat opinia publică din Europa pentru un posibil război nuclear cu Rusia. Sper că acest lucru nu se va întâmpla, pentru Europa ar fi un colaps complet”, a declarat propagandistul rus, scrie publicația ucraineană Obozrevatel.

Va fi un Al Treilea Război Mondial după războiului dintre Rusia și Ucraina?

Invazia Ucrainei ordonată de președintele rus Vladimir Putin a pus lumea în suspans și a reînviat vechile temeri din perioada Războiului Rece: suntem în pericol de o confruntare nucleară și un Al Treilea Război Mondial, se întreagă Serghei Supinski, jurnalist al El Periódico.

Ultimul care a făcut referire la acest risc a fost președintele american Joe Biden: „Nu vom duce un război împotriva Rusiei în Ucraina. Confruntarea directă dintre NATO și Rusia ar fi cel de-al Treilea Război Mondial”, a asigurat el într-o postare pe rețelele de socialezare.

Anterior, consilierul Ministerului de Interne din Rusia, Anton Gheraşcenko, a avertizat că lumea se confruntă cu pericolul unui „Al Treilea Război Mondial”, conform elperiodico.com

„Tocmai au fost trase rachete în cartierul general militar, aeroporturi, depozite militare, lângă Kiev, Harkov și Nipru (…) Ori Ucraina și lumea îl opresc pe noul Hitler acum, ori va fi un Al Treilea Război Mondial”, a scris Anton Gheraşcenko pe Facebook.

Și lucrurile devin și mai complicate dacă asculți cuvintele ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care a avertizat miercuri că un Al Treilea Război Mondial va fi nuclear și distructiv.

Rusia a participat la cel mai mare forum internațional pentru drepturile omului de la Geneva pentru a-și justifica războiul împotriva Ucrainei cu un arsenal de argumente și a făcut urechea surdă la cererile comunității internaționale de a opri operațiunile sale militare, în timp ce Uniunea Europeană și Statele Unite au declarat că cei responsabili trebuie trași la răspundere pentru acțiunile lor.

Ministrul de Externe din Rusia a acuzat Guvernul de la Kiev că este „neonazist” și că maltratează și încălcă drepturile populației rusofone din Ucraina încă din 2014, când o mișcare cetățenească a provocat căderea președintelui ucrainean de atunci, Viktor Ianukovici, un aliat apropiat al Moscovei, a scris Serghei Supinski pentru El Periódico.