Ce s-ar putea întâmpla în timpul alegerilor din 2024? Victor Ciutacu are verdictul

Victor Ciutacu dezvăluie ce s-ar putea întâmpla în timpul alegerilor din 2024. În cursul anului 2023, partidele sistem din România au experimentat mai degrabă o stagnare decât evoluții spectaculoase, reflectată în nivelul persistent al neîncrederii electoratului, cu precădere în PNL, PSD și USR.

Soluțiile pentru problemele țării vin din surse diverse, inclusiv din partea unor figuri publice proaspete, cunoscute de români ca „vedete”.

În 2023, PNL a fluctuat între 17-20%. USR a încheiat anul cu aproximativ 12%. După preluarea guvernului de către PSD, partidul a reușit să-și stabilizeze procentele între 28-30%. Mărirea pensiilor spre sfârșitul anului a consolidat sprijinul electoratului tradițional.

Partidul condus de George Simion a continuat să crească, oscilând între 19-22% în 2023. În ultimele luni ale anului, AUR a înregistrat o ușoară scădere. Un alt partid cu un mesaj ultra-radical, SOS România, condus de Diana Șoșoacă, a înregistrat o creștere, depășind pragul electoral cu 5%.

„Atât de bine lucrează și produc școlile de cadre ale partidelor noastre, încât 2024 a început cu aceeași cursă nebună pentru atragerea de vedete cu notorietate și eventual grad dedicat de simpatie, pentru a trage, evident, în sus, listele electorale. După ce George Simion a umplut AUR de celebrități, multe dintre ele de mâna a doua sau gonite de prin alte formațiuni, iar ceilalți râdeau de ei, acum au luat-o cu pețitul prin sat cam toți.

Marele trofeu se anunță ca la fiecare ciclu electoral, Dan Negru, dar meseriașul de televiziune produce legal, cu talent, suficienți de mulți bani, deci nu are de ce să se compromită politic. Pentru că face bani făcând ce știe să facă, așa că dacă nu i-a luat Dumnezeu mințile, n-ar avea nevoie să pună ștampila de partid în frunte și nici să se apuce să fure la bătrânețe. Ușor-ușor apar alte nume.

Nu ai loc să deschizi un televizor că îți apare capul lui Dan Șucu, ori aduce pe bani frumos vreo nouă speranță la Rapid, ori plătește vreo datorie rămasă de pe vremea lui George Copos, ori vreo tragedie. Toți cei interesați de mediul public și de mișcările de bani și influență s-au mirat ce l-a apucat, dar s-au lămurit și le-a trecut. Omul se vrea orice, mare să fie, numai candidat”, a spus, vineri, Victor Ciutacu în cadrul unei intervenții la România TV.

Victor Ciutacu
SURSA FOTO: Inquam Photos / George Călin

Surprizele din politica românească ar putea veni și de la „vedetele” de mâna a doua

Surprizele din politica românească ar putea veni și de la „vedetele” de mâna a doua sau chiar debutanții din showbiz-ul românesc, crede Victor Ciutacu.

Cu toate că românii sunt conștienți de implicația lui Codin Maticiuc în voluntariate și ajutorarea copiilor cu probleme de sănătate, ar fi considerat deplasat să devină membru al vreunui partid politic, cum ar fi PSD-ul.

Deși Codin Maticiuc declara anterior că se implică doar în acțiuni caritabile și nu în politică, există întotdeauna riscul ca astfel de personalități să își schimbe poziția.

Într-un mod ironic, s-ar putea să vedem influenceri și vedete în politica românească, un scenariu care poate părea mai degrabă un subiect de comedie decât o realitate acceptată de majoritatea cetățenilor.

„După ce s-a lămurit că nu e loc în cursa către Cotroceni, unde prietenul lui, Mircea Geoană stă deja la business class, s-a gândit că nici un buget de câteva miliarde pe an la Capitală nu ar fi de lepădat. Liberalii prăbușiți în București după experiența Nicușor Dan, s-au prins și ei ce își dorește omul sau mă rog, mai mult nevasta.

Așa că a apărut ideea noului candidat vedetă, ieșit din spuma mării sau din depozitul cu mobilă din China. Ca să nu fie singurul urmaș al Brătienilor i se va alătura cel mai probabil Ionuț Lupescu, fost fotbalist respectabil, pensionar special al sportului, aspirant ideal în a nu face nimic pe bani mulți.

Abia aștept să văd cu ce vedete răspund PSD-iștii, sper din suflet să nu fie tocmai Codin Maticiuc noul astru al stângii politicii moderne, oricât de tare ar fi strigat el ”Make Buzău great again”, ar fi, totuși, prea mult”, a adăugat Victor Ciutacu.