Situatia economica dificila din lume nu se traduce numai prin indici bursieri care inregistreaza scaderi importante sau in termeni macroeconomici despre care analistii isi dau cu parerea si asupra carora se fac estimari.

Criza economica incepe sa se traduca in viata grea a oamenilor. Printre multe cazuri existente se numara si cel al unui italian care a fost dat afara din apartamentul pe care il achizitionase in rate si pentru care nu a mai putut sa plateasca ratele.

Antonio, un italian de 42 de ani, casatorit si tata al unui copil de un an si 6 luni, a fost obligat sa paraseasca acest apartament si sa se mute… in masina. Acesta este singurul lucru care i-a mai ramas: un Fiat Stilo.

„Sotia si copilul si-au gasit, din fericire, un refugiu, printre prieteni. Dar traiesc 8 oameni in doua camere. In asteptarea gasirii unei alte locuinte, m-am refugiat in masina. Niciodata nu m-am gandit ca pot ajunge atat de rau”, spune Antonio.

„Pentru a ma incalzi in timpul noptii, pornesc motorul”, spune proprietarul Fiat-ului. „Ma simt condamnat. Sa ma spal, sa ma barbieresc, sunt lucruri pe care nu le pot face in masina”, adauga italianul.

Si ca sa fie tot peisajul complet, Antonio a ramas si fara servici de mai bine de o luna. Singura lui sursa de venit este, deocamdata, salariul sotiei lui.

„Nu vreau decat un camin in care sa locuiesc si un pic de caldura, pentru a nu mai fi singur pe drum”, spune Antonio.

Sursa: 20minutes