Anunțul a fost făcut la finalul şedinţei de Consiliu Local de miercuri seara. Potrivit explicației oferite de Alexandra Chirilă, aceasta îşi va trimite joi demisia din motive care ţin de viaţa sa personală şi sănătate.

Alexandra Chirilă îşi va continua munca alături de echipa de consilieri USR

„Vă mulţumesc tuturor pentru colaborarea pe care am avut-o în aceşti aproape trei ani de mandat, pentru reabilitările de şcoli şi primul proiect de ‘Şcoală după şcoală’ din 2021, pentru toate proiectele şi acţiunile pe care le-am făcut cu Poliţia Locală, Festivalul Lights On, centrele de vaccinare”, a transmis viceprimarul din Sectorul 2.

De asemenea, aceasta a adăugat că îşi va continua munca alături de echipa de consilieri USR şi de primarul Radu Mihaiu.

În urma anunțului, edilul Radu Mihaiu a declarat că a făcut „echipă excelentă” cu viceprimarul Alexandra Chirilă.

„Alexandra Chirilă a arătat că, atâta timp cât ai capacitate de muncă şi ai onestitate, poţi să mişti lucruri”, a adăugat Radu Mihaiu.

USR s-a confruntat recent cu o altă demisie

Amintim că USR s-a confruntat recent cu o altă demisie. Mai precis, senatorul Claudiu Mureşan și-a dat demisia din USR, acuzând luptele interne din partid.

„Etapa din viaţa mea numită USR se încheie astăzi, odată cu demisia pe care am trimis-o conducerii partidului. Atunci când energia consumată în lupte interne este mai mare decât cea folosită pentru proiecte şi acţiuni benefice oamenilor, e nevoie de o decizie şi o schimbare în consecinţă. Şi asta fac eu astăzi. Eu şi USR Sibiu, filiala judeţeană din care eu am făcut parte, mergem pe drumuri paralele de aproape doi ani, aşa că demisia mea de azi este una logică şi, sper eu, benefică pentru ambele părţi”, a anunțat Claudiu Mureşan, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Acesta a spus și că a intrat în politică pentru a schimba România „în mai bine” şi că este decis să continue această luptă.

„A fost o etapă cu multă muncă şi speranţă, cu încercări, succese, cu dezamăgiri şi cu lupte pierdute. Şi din nou speranţă. Şi muncă. Dar, nici în politică, cetatea nu este a celor care o construiesc, ci a celor care o cuceresc. Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut până acum, colegilor din Senat, din Camera Deputaţilor, staff-ului, dar şi celor care m-au jignit sau ignorat pentru că şi datorită lor am devenit mai bun, mai harnic, mai eficient. Tuturor le doresc sănătate şi succes! Îmi voi continua activitatea ca senator neafiliat şi voi lupta în continuare pentru România de calitate pe care ne-o dorim cu toţii. Am intrat în politică ca să schimb România în mai bine şi sunt decis să continui această luptă”, a completat Claudiu Mureşan.