„În cadrul deciziei de carantinare, există posibilitatea interzicerii circulației pe timp de noapte. Sunt discuții și propuneri, inclusiv cu parcurile. În localitățile cu nivel ridicat de infectare se pot lua și măsura limitării deplasării pe timp de noapte.

Portul măștii reprezintă una dintre cele mia eficiente măsuri împotriva răspândirii virusului. Cu privire la restaurante, avem deja stabilit: până la 1,5 la mie, 50 la sută din capacitate, între 1,5 și 3 la mie, 30 la sută din capacitate, iar peste 3 la mie, închiderea locației”, a transmis premierul după ședința de la Ministerul Afacerilor Interne.

Indicații pentru combaterea pandemiei

De asemenea, Ludovic Orban a transmis mai multe indicații pentru a combate criza provocată de infamul COVID-19.

„Am făcut o evaluare și am transmis câteva mesje foarte simple: întărirea DSP-urilor, în special în ceea ce privește noi paturi în secțiile de ATI, cât și în ce privește anchetele epidemiologice pentru cei depistați pozitivi, astfel încât în 24 de ore să se afle toate informațiile.

Am discutat de implementarea unor măsuri pe care noi deja le-am prelungit: accent pus pe telemuncă sau muncă la domiciliu, ca să reducem deplasările. Am vorbit cu instituțiile astfel încât orarul să fie diferit la companii.

Am solicitat în mod expres poliției să intensifice măsurile la nivel interjudețean, unde avem informații că nu se respectă măsurile”, a transmis premierul după discuțiile cu prefecții.

Bilanţ COVID-19, 2 noiembrie

Până astăzi, 2 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 250.704 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

177.361 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.041 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 820 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.