Pfizer a anunțat că va reduce temporar livrările în Europa ale vaccinului său împotriva COVID-19. Această reducere a livrărilor este valabilă pe perioada în care compania îşi îmbunătăţeşte capacitatea de producţie. Anunțul a fost făcut chiar de comapanie, la finalul săptămânii

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a abordat și el acest subiect. Mai exact, ministrul a confirmat faptul că și România va fi afectată de livrările diminuate de vaccin. În acest context, potrivit ministrului, numărul de persoane vaccinate zilnic va fi și mai mic față de cum era până acum, chiar în etapa a doua, în care ar trebui vaccinați vârstnicii și angajații din învățământ.

De asemnea, el a mai precizat că indiferent de situația, campania de vaccinare va continua, chiar dacă numărul de vaccinuri va fi mai redus.

”Da, sigur şi România va fi afectată. Livrările în următoarele trei săptămâni vor fi micşorate. Vom putea continua această campanie pentru că în acest moment avem o oarecare rezervă care ne asigură acel rapel şi avem o rezervă de circa 500.000 de vaccinuri.

Cu ea şi cu vaccinurile pe care vom mai primi vom putea merge mai departe, nu cu aceeaşi rapiditate. Nu e vorba de viteza cu care vaccinăm, ci de numărul de vaccinuri, care e o problemă la nivelul întregii Europe”, a spus Vlad Voiculescu.

Decizia luată de Pfizer afectează și România

Totuși, ministrul a precizat că nu contează rapiditatea procesului de vaccinare, ci numărul de vaccinuri existent. De asemenea, el a mai precizat că scăderea va fi temporară, iar situația se va redresa în curând.

”Nu avem de ce să facem 16.000 de vaccinări pe zi, ci va trebui redus, adaptat la numărul de vaccinuri pe care le avem. Dar, va fi o scădere temporară.”, a mai explicat Vlad Voiculescu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea