Datorită rețelei moderne de care beneficiază, grupul de telecomunicații RCS-RDS le oferă clienților un avantaj uriaș. Este vorba despre serviciul VoWifi pentru Digi Mobil, disponibil deja pentru toții abonații.

Mai clar, această tehnologie le permite clienților să efectueze apeluri telefonice prin Wifi, asemenea celor prin rețeaua GSM. Cu toate acestea, există și anumite limite în ceea ce privește compatibilitatea cu telefoanele mobile. iPhone-urile nu permit încă folosirea acestui serviciu,

Noua facilitate introdusă de companie le permite clienților să efectueze apeluri telefonice, chiar dacă semnalul este slab în casă sau în locul de unde vor să sune în momentul respectiv. Consumul de minute se va face din abonamentul de telefonie mobilă pe care îl au în derulare.

Serviciul nu percepe costuri suplimentare pentru apelurile efectuate prin intermediul tehnologiei wireless. Acest beneficiu vine în sprijinul clienților care se confruntă cu probleme în ceea ce privește semnalul slab din case sau din alte zone.

Tehnologia modernă introdusă de RCS RDS poate avea și dezavantaje. Experții avertizează că serviciul de internet 5G poate afecta funcționalitatea sateliților meteo.

„Introducerea acestei tehnologii la scară globală ar „putea ajunge să facă diferenţa dintre viaţă şi moarte. Suntem extrem de îngrijorați” , a declarat cercetătorul Tony McNally, din cadrul ECMWF, potrivit Fanatik.ro.