Pentru a folosi Google Pay, clienții trebuie să țină smartphone-ul lor compatibil cu sistemul Android lângă un terminal de plată și aceasta se va realiza contactless, în câteva secunde. La fiecare plată, se vor folosi setările de recunoaștere sau validare a utilizatorului activate pentru device-ul folosit – Face ID, Touch ID sau parolă. Google Pay este acceptat de diverși comercianți, de la magazine alimentare la farmacii, cafenele, retaileri sau furnizori de servicii de transport public sau alternativ (taxi, Uber, Bolt) etc.

În plus, utilizatorii pot face cumpărături prin intermediul aplicațiilor sau direct de pe internet fără a mai crea conturi individuale sau a introduce manual, de fiecare dată, informațiile necesare pentru facturarea și expedierea bunurilor achiziționate.

Creată special pentru copii și adolescenți

Revolut Junior este special conceput pentru a fi folosit de către copii și adolescenți, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, ajutându-i să dobândească o serie de deprinderi financiare utile pe tot parcursul vieții.

În acest fel, copiii și adolescenții au libertatea de a primi, administra sau cheltui fondurile alocate de părinți, printr-un instrument care este pe deplin controlat, la distanță, de aceștia. În afară de accesul la un card și la un cont, Revolut Junior permite retragerea de bani de la ATM, realizarea de plăți online și în magazine, transferul instantaneu de bani din contul părintelui către cel al copilului.

Ce facilități oferă?

În funcție de tipul de plan deținut de adult, Revolut Junior adaugă o serie de facilități pentru utilizatori, cum ar fi: alocațiile (părinții pot stabili o sumă fixă care să fie virată la anumite intervale de timp în contul copilului), provocările (părinții pot stabili o listă de activități în casă sau în sprijinul familiei pentru care copilul să primească o sumă simbolică, în momentul îndeplinirii sarcinii), obiectivele (permit părinților să creeze pușculițe virtuale care să-i ajute pe copii să economisească atunci când vor să marcheze un moment foarte important, când vor să cumpere un obiect mai costisitor sau vor să recompenseze o realizare).

Contul Junior este o extensie a contului Revolut al părintelui. Google Pay este valabil și în Marea Britanie și în alte piețe din Spațiul Economic European și este necesar ca utilizatorul să dețină un cont Google. In România, adolescenții cu vârste peste 16 ani își pot configura un cont Google Pay.