Șomerii care își găsesc un loc de muncă la început de 2019 primesc de la stat vești bune, având dreptul la o primă de activare în valoare de 1.000 de lei. Jumătate din bani sunt oferiți la angajare, în timp ce restul urmează să fie primit după expirarea primelor trei luni de contract.

Suma este acordată o singură dată în două tranşe, dar pentru a o primi şomerii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, transmite RRA. Potrivit ANOFM, şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă de cel puţin 30 de zile care nu iau indemnizaţie de şomaj şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de trei luni beneficiază de prima de activare de 1.000 de lei.

Banii se acordă în două tranşe, respectiv. 50% la data angajării, iar cealaltă jumătate urmând a fi acordată după expirarea celor trei luni de la angajare, scrie evz.ro.

Nu beneficiază de această primă persoanele care se încadrează la angajatorii cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimele 12 luni sau care au mai primit în ultimul an prima de activare. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă implementează proiecte cu finanţare europeană prin Pogramul Operaţional Uman 2014-2020, prin care sunt susţinute financiar aceste măsuri.