Majoritatea femeilor preferă să își vopsească părul acasă, iar motivele din spatele acestei decizii sunt diverse. Fie că s-au hotărât pe loc și nu mai vor să aștepte până să facă o programare la salon, fie că vor să economisească bani, femeile pot apela oricând la această metodă.

Deși pare o idee bună specialiștii din domeniu spun că procedeul poate fi mult mai dăunător decât este deja, din cauză că nu sunt respectate anumite condiții.

Potrivit experților, problema nu constă în tehnica de vopsire a părului, ci mai degrabă în alte greșeli trecute cu vederea de către femei.

Greșelile făcute atunci când te vopsești la păr acasă

Una dintre principalele preocupări este selecția culorii părului în sine, deoarece multe nuanțe nu se potrivesc cu tipul de păr, ceea ce duce la deteriorarea firelor. Cu cât contrastul de culoare este mai mare, cu atât crește riscul de deteriorare a părului și de potențiale arsuri.

În plus, o problemă semnificativă apare din cauza faptului că femeile nu efectuează teste de alergie înainte de a folosi vopseaua de păr. Din cauza numeroaselor ingrediente prezente în vopselele de păr, poate fi dificil de identificat fiecare dintre ele în parte. Acesta este motivul pentru care efectuarea unui test devine crucială, deoarece ajută la determinarea dacă există alergii la oricare dintre ingrediente, permițând persoanelor să evite orice situație neplăcută.

Pașii care trebuie respectați după vopsitul părului

Perioada care urmează procedurii de colorare a părului este la fel de importantă ca și procesul propriu-zis. După ce a fost alocat un interval de timp adecvat pentru ca vopseaua să se fixeze, este esențial să clătiți ușor părul, având în vedere că în această perioadă scalpul devine mai sensibil. Folosirea unei creme hidratante dedicate poate ajuta în acest proces de clătire.

În plus, aplicarea de uleiuri sau măști hidratante după vopsire este esențială, deoarece vopseaua de păr provoacă frecvent uscăciunea firelor de păr. Prin urmare, este important să se refacă hidratarea prin aplicarea unor uleiuri sau măști adecvate.