Avertisment teribil după relaxarea măsurilor: Românii care vor muri în ianuarie vor muri din cauza măsurilor luate acum

Într-o declarație la Digi 24, Răzvan Cherecheș a declarat că aceste sărbători de iarnă vor veni cu o nouă creștere a cazurilor de coronavirus, dar și a deceselor provocate de această boală.

”Noi avem exact aceeaşi abordare pe care am avut-o şi în vară, respectiv relaxăm acum, din timp, deşi nu avem niciun motiv. Totul merge pe o abordare pur populistă, nebazată pe niciun fel de dovezi ştiinţifice, urmând ca după sărbători, şi cu deschiderea şcolii, să avem o creştere accelerată. Cu siguranţă după sărbători vom avea focare care vor continua să se propage în interior, în comunităţi”, a declarat Răzvan Cherecheș la Digi 24.

De asemenea, aceasta a mai spus că românii care vor muri în luna ianuarie din cauza coronavirusului, vor muri din cauza masurilor luate în luna decembrie.

”Pentru că, dacă ceva a învăţat guvernul anterior, a fost că nu au plătit, nu au fost arătaţi cu degetul pentru că persoanele care au murit au murit din cauza măsurilor iresponsabile luate de Guvern. Românii care vor muri în ianuarie vor muri din cauza măsurilor luate acum, în decembrie”, a mai spus el.

Ce spune despre certificatul verde COVID

De asemenea, expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, a vorbit și despre declarația ministrului Rafila în urma căreia certificatul verde ar putea fi introdus după o perioadă de 3 săptămâni de creștere consecutivă cu un indice de 1.5 ori.

”Creşterea trei săptămâni consecutive… este ca şi cum ai zice: «Ai dreptul să chemi pompierii, dar când ţi-a luat foc al doilea etaj din casă, dacă arde numai parterul, îmi pare rău, dar nu poţi să chemi pompierii». E ridicol! Adică noi ştim că urmează o creştere, domnul ministru Rafila a anunţat că va veni în ianuarie un val cinci, dar prevenţia pe care o facem noi este să ne asigurăm că putem interveni doar atunci când situaţia se va agrava”, a susţinut Răzvan Cherecheş.