Ministerul Muncii a lansat joi în dezbatere publică Leproiectul Legii pensiilor, iar printre noutăţi se află introducerea masterului şi a doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare. Acest lucru înseamnă că nu doar facultatea este luată în calcul atunci când se face calculul pensiei ci şi masteratul şi doctoratul. 
Evident, pensionarii ar trebui să fie cei mai încântaţi de noua lege, chiar dacă vor încasa mai mult de abia peste trei ani. 

Olguţa Vasilescu a mai explicat că Legea pensiilor se va aplica din 2021 pentru că funcţionarii de la Casa Naţională de Pensii au nevoie de minimum doi ani pentru a recalcula peste 5 milioane de pensii.Vasilescu a fost întrebată dacă anul ales pentru aplicarea legii, 2021, are legătură cu alegerile din 2020. ”Dacă avea legătură cu alegerile din 2020, s-ar fi aplicat din 2020. Nu, am făcut un calcul împreună cu funcţionarii de la Casa de Pensii. Ei mi-au spus că au nevoie de minimum doi ani pentru a putea să recalculeze 5,9 milioane de pensii, câte sunt la ora actuală”, a spus Vasilescu.

Ea a mai spus că, în 2017 şi 2018, după foarte mulţi ani, numărul angajaţilor l-a depăşit pe cel al pensionarilor, în condiţiile în care există 6,3 milioane de contracte de muncă înregistrate în Revisal, unde nu sunt incluse anumite categorii, precum funcţionarii publici şi armata, şi 5.019.600 de pensionari.