Așadar, un studiu realizat recent arată că pisica oferă mai multe beneficii terapeutice. În primul rând, inima va fi mai sănătoasă, în contextul în care torsul ei calmează și reduce nivelul de anxietate și stres.

Efecte terapeutice, confirmate de specialiști

În al doilea rând, proprietarul va avea mereu suport emoțional. De exemplu, ele ajută la gestionarea emoțiilor puternice, precum durerea și tristețea, în momentele dificile.

Mai mult, 90% dintre femeile intervievate în studiu arată că 90% dintre femeile intervievate consideră că bărbații care au pisici sunt mai plăcuți în comunicare.

Oamenii de știință austrieci susțin că aceste animale știu ce înseamnă afecțiunea. Mai mult, știu să o ofere înapoi.

Pisicile știu în cine să aibă încredere și în cine nu. Potrivit studiului, persoanele cărora le încredințează pisicile sunt introvertiți modești.

Mai mult, calitatea somnului va crește. Oamenii de știință susțin că femeile adorm mai bine dacă pe perna alăturată se află o pisică.

Animalul de companie poate fi și un bun sistem de alarmă. De exemplu, au fost cazuri în care pisicile au prevenit incendii sau scurgeri de gaz.

Ele protejează și împotriva bolilor, deoarece le place să vâneze șoareci și alți rozători.

pisica
Pisică SURSĂ FOTO: Dreamstime

De ce pisica ta vrea să doarmă cu tine?

Pisicile sunt surprinzător de drăgălașe când vine vorba de momentul culcării. Astfel, majoritatea proprietarilor de animale de companie se întreabă adesea „de ce doarme pisica mea cu mine”. În mod normal, pisicile au reputația de a fi reci și independente.

Există răspunsuri specifice pentru care pisica adoră să se ghemuiască lângă stăpâni. În primul rând, pisicile sunt creaturi cărora le place confortul. Vor cel mai confortabil loc din casă. Deci, nu contează dacă ești tu sau laptopul supraîncălzit! Au o înclinație naturală spre confort și confort.

Căldura este cel mai semnificativ indicator al confortului pentru o pisică. Felinele experimentează căldura diferit decât noi.

În al doilea rând, pisicile sunt teritoriale. Mare parte din comportamentul aparent afectuos al pisicii este condus de dorința de a te marca special, ca fiind numai al lor.

Teritorialitatea înseamnă să revendice o zonă, cât și un om, pentru ele și să le spună altor pisici să nu se apropie. În timp, acest lucru se poate transforma în agresivitate. Așadar, dormind lângă stăpân, pisica își lasă amprenta peste tine și în pat.