Starea de sănătate a lui Bruce Willis se degradează

Starea de sănătate a lui Bruce Willis se degradează pe zi ce trece. Actorul suferă de o boală fără leac. În februarie 2023, după ce fusese diagnosticat iniţial cu afazie, o tulburare a vorbirii care afectează exprimarea sau înțelegerea limbajului vorbit sau scris, ulterior s-a aflat că Bruce Willis suferă, de fapt, de demență frontotemporală.

Familia sa a confirmat că actorul din ”Die Hard” se luptă cu demența frontotemporală (FTD), o tulburare neurologică gravă, care afectează, în principal, lobii frontali și temporali ai creierului, influențând personalitatea, comportamentul și procesele limbajului, scrie OpenSkyNews.

Demența frontotemporală nu poate fi tratată

Familia actorului a vorbit despre această maldie într-o declarație dată Asociației pentru Degenerarea Frontotemporală, explicând cum a progresat boala și dificultățile cu care se confruntă Bruce Willis.

Demența frontotemporală, de care suferă Bruce Willis nu poate fi tratată, fiind vorba despre o maladie degenerativă, iar familia sa nu-şi mai doreşte decât să poată duce acum o „viaţă demnă”.

Această afecţiune este una dintre cele mai frecvente forme de demență la persoane care nu au împlinit încă 60 de ani. Anual, sunt raportate circa un milion de noi cazuri la nivel mondial și, din păcate, ca la orice boală degenerativă, daunele sunt ireversibile.

Speranța de viață a celor cu FTD depinde de părțile creierului afectate

Familia sa a vorbit despre provocările cu care Willis se confruntă din cauza FTD, inclusiv problemele de comunicare și a mulțumit susținătorilor pentru dragostea și încurajarea cu care l-au înconjurat pe actorul în vârstă de 68 de ani.

De asemenea, au recunoscut lipsa tratamentelor disponibile pentru FTD.  Dr. Jagan Pillai, neurolog la Cleveland Clinic Lou Ruvo Center for Brain Health, a declarat pentru TODAY.com că speranța de viață a unei persoane cu demență frontotemeporală depinde de părțile creierului afectate, de cât de grav sunt afectate și de progresia bolii.

Clinica Cleveland spune că speranța medie de viață, după un diagnostic de FTD, este de 7,5 ani, în timp ce ADF vorbește de un interval de 7 până la 13 ani.

bruce willis
SURSA FOTO: Dreamstime

Ce a bănuit inițial fiica cea mică a actorului

Bruce Willis are trei fiice – Tallulah, 29 de ani, Scout, 31 de ani și Rumer, 34 de ani, cu fosta soție, actrița Demi Moore.

De asemenea, este tatăl lui Mabel, în vârstă de 11 ani, și al lui Evelyn, în vârstă de 9 ani, din mariajul cu a doua soție,  Emma Heming Willis.

„Deși acest lucru nu ar fi putut fi mai departe de adevăr, creierul meu de adolescentă s-a torturat zile la rând cu un raționament greșit: nu sunt suficient de frumoasă pentru mama, nu sunt suficient de interesantă pentru tata”, a scris Tallulah Willis, care se confruntă ea însăși cu o tulburare dismorfică a corpului.

Este o afecțiune care se manifestă prin preocuparea excesivă pentru aspectul fizic, mai ales pentru defectele fizice inexistente.

Sprijin neclintit al soției

Emma Heming Willis, a doua soție a lui Bruce Willis, a fost un pilon de susținere pentru cel care se află în această călătorie provocatoare. Ea participă activ la seminarii și congrese despre FTD pentru a fi cât mai bine informată.

Pe Instagram, își informează urmăritorii cu privire la progresele soțului și își împărtășește gândurile despre evoluția stării lui. Postările ei prezintă adesea imagini cu celebrul actor, în diverse ipostaze, lăudându-i micile progrese.

Rumer Willis a fost mereu alături de tatăl ei în această perioadă dificilă. Ea a anunțat public diagnosticul tatălui său. De altfel, ea și a împărtășit recent o fotografie cu el ținându-și în brațe nepoțica.

Aceasta este fiica pe care Bruce Willis o are din căsătoria cu Demi Moore.

Cum se manifestă demența frontotemporală

Demența frontotemporală este caracterizată printr-o serie de tulburări ale creierului care afectează zone asociate cu personalitatea, comportamentul și limbajul.

Apare adesea la persoanele cu vârsta între 40 și 60 de ani. FTD poate manifesta diverse simptome în funcție de regiunile cerebrale afectate. Dificultățile de comunicare, provocările de înțelegere și neînțelegerea instrucțiunilor sunt manifestări comune.

Acumularea anormală de proteine ​​în cogniția socială poate duce la modificări comportamentale. În plus, duce și la scăderea:

  • empatiei,
  • motivației,
  • înțelegerii

Ea mai duce și la anomalii ale funcției motorii, cum ar fi dezechilibrul și problemele vizuale.