Atac dur din partea noului vicepremier al României la adresa fostei guvernări PNL-USR!

Sorin Grindeanu: România ajunsese aproape de buza prăpastiei

Sorin Grindeanu, actual vicepremier şi ministru al Transporturilor, dar şi prim-vicepreşedinte al PSD, a criticat dur “gafele” şi “prostiile” făcute în timpul guvernării precedente, atunci când la Palatul Victoria s-a aflat o coaliţie formată din PNL şi USR, alături de UDMR.

Din cauza celor care au condus atunci România, în frunte cu Florin Cîţu ca prim-ministru şi care “acum sunt viteji”, România s-a aflat foarte aproape de marginea prăpastiei, a declarat, duminică, Sorin Grindeanu, invitat la emisiunea “Insider politic” de pe Prima TV.

“România ajunsese undeva aproape, aproape că nu vreau să exagerez, aproape de buza prăpastiei cu toate cele patru crize suprapuse una peste alta”, a spus Sorin Grindeanu.

Vicepremierul PSD a mai explicat că, deşi formaţiunea sa politică deţine o treime din parlamentari, nu are o majoritate de 50%, la fel ca şi celelalte partide, astfel că a fost nevoie să se ajungă la o formă de alianţă, transmite News.ro.

“Până acum două luni erau la guvernare şi acum sunt viteji”

Grindeanu le dă dreptate şi alegătorilor PSD, nemulţumiţi de apropierea dintre social-democraţi şi liberali, având în vedere vechea rivalitate dintre cele două partide.

“Nu e 50%, e clar că trebuie să-ţi găseşti o formă de alianţă. PNL şi UDMR sunt aproape cât PSD.

Nici ei la rândul lor nu puteau să facă singuri un Guvern. Am văzut cum a funcţionat….

Îi văd pe mulţi viteji, care până acum două luni erau la guvernare şi acum sunt viteji. Am văzut cum a funcţionat nouă luni acel Guvern, am văzut toate gafele şi toate prostiile pe care le-au făcut”, a mai precizat, duminică, Sorin Grindeanu.

Florin Cîţu, despre momentul în care vor apărea neînţelegeri cu PSD: Vom vedea dacă este momentul să mergem mai departe sau nu

Recent, preşedintele PNL, Florin Cîţu, vorbea şi el despre coaliţia dintre liberali şi social-democraţi, afirmând că este doar vorba despre un compromis, nu un cec în alb.

“Votul final a fost pentru o guvernare care este stabilă, o guvernare în care putem să avem voturi stabile, pentru a duce mai departe programul de guvernare, aşa s-a ajuns la acest compromis, care nu este un cec în alb, nu este o coaliţie necondiţionată.

Şi vă spun că noi chiar începând cu acest buget… rolul PNL în această guvernare este acela de a duce mai departe reformele pe care le-am început. Avem reformele din PNRR la care ţinem foarte mult, reforma pensiilor”, spunea Florin Cîţu săptămâna aceasta.

Preşedintele PNL a mai lăsat de înţeles că toate înţelegerea s-ar putea rupe dacă reformele nu vor putea fi implementate cu actuala formulă de guvernare.

“Reformele sunt acolo şi le vom face, iar voi fi primul care în momentul în care voi vedea că acest mers sau implementarea acestor reforme este afectată de această coaliţie, de această guvernare, voi merge în PNL şi vom avea o discuţie şi vom vedea dacă este momentul să mergem mai departe sau nu. Nu punem în pericol ceea ce am început, reformele”, a mai precizat Cîţu.