La finele anului trecut, sora sa, Claudette, a venit cu informații noi despre starea de sănătate a artistei, dezvăluind că și-a pierdut controlul asupra mușchilor.

Vestea diagnosticului ei a venit în decembrie 2022, după ce legenda pop a anulat mai multe concerte din turneul ”Courage World Tour” din cauza unor probleme de sănătate.

Artista a primit, la sfârșit de an, o altă lovitură

Când a anunțat că are sindromul persoanei rigide, Celine Dion și-a exprimat speranța că va putea concerta din nou și că lucrează cu experți în această afecțiune, pentru a-și îmbunătăți capacitatea de a se mișca și de a cânta. Cinci luni mai târziu, în mai 2023, Dion, în vârstă de 55 de ani, a anulat concertele rămase, chiar și cele care se prelungeau până în 2024.

Dar, în timp ce duce o bătălie grea cu această maladie teribilă, artista s-a confruntat, la sfârșit de an, cu o altă lovitură: moartea tragică a nepoatei sale.

Potrivit revistei ”Hola”, Brigitte Dion, în vârstă de 51 de ani, a murit într-un accident de mașină care a avut loc pe 29 decembrie, în regiunea Saint-Thomas, în provincia Quebec.

Brigitte era fiica lui Clément Dion, fratele mai mare al cântăreței. Detaliile acestui eveniment tragic au fost făcute publice abia după câteva zile, scrie publicația.

Clement si Brigitte Dion
Clement si Brigitte Dion (SURSA FOTO: Facebook)

Nepoata artistei a murit într-un tragic accident, pe 29 decembrie

După cum a dezvăluit Journal de Montréal, accidentul a avut loc în după-amiaza zilei de 29 decembrie 2023. O mașină a ieșit de pe banda pe care circula, din motive necunoscute, ajungând pe banda opusă și provocând un accident între două vehicule, inclusiv cel al lui Brigitte.

Nepoata lui Celine Dion locuia foarte aproape de locul accidentului și se deplasa spre un magazin, dar a trebuit să se întoarcă acasă după ce a realizat că și-a uitat portofelul.

Vei fi mama mea pentru totdeauna

Artista nu a comentat informația, dar Kim Cantin Dion, fiica lui Brigitte, a postat un mesaj pe rețelele de socializare, însoțit de câteva fotografii cu mama ei.

„Sunt confuză, mamă. Uitați-vă cât de frumoasă este mama! Pentru că vei fi mama mea pentru totdeauna”, a scris ea.

Luna trecută, Claudette Dion a vorbit despre starea de sănătate a surorii ei și a dezvăluit că artista și-a pierdut controlul asupra mușchilor. „Nu are control asupra mușchilor ei”, a spus Claudette pentru 7 Jours.

„Corzile vocale sunt mușchi, inima este de asemenea un mușchi. Un caz este diagnosticat la un milion de persoane, din acest motiv oamenii de știință nu au făcut prea multe studii, pentru că nu afectează multe persoane”, a declarat Claudette.

Ce este sindromul persoanei rigide

Sindromul persoanei rigide este o afecțiune neurologică extrem de rară, iar Clinica Cleveland (printre alte instituții medicale renumite) confirmă că afectează doar „aproximativ unul dintr-un milion de oameni”.

Institutul Național de Tulburări Neurologice și Accident Vascular Cerebral notează că sindromul persoanei rigide „afectează de două ori mai multe femei decât bărbați”, provoacă „sensibilitate mai mare la zgomot, atingere și suferință emoțională, care poate declanșa spasme musculare”,

„Este asociat frecvent cu alte boli autoimune, cum ar fi diabetul de tip 1, tiroidita, vitiligo și anemia pernicioasă”, potrivit sursei citate.

Johns Hopkins Medicine oferă o definiție mai complexă:

„Sindromul persoanei rigide este o tulburare neurologică autoimună rară, care provoacă cel mai frecvent rigiditate musculară și spasme dureroase, care vin și dispar și se pot agrava în timp.

Cu toate acestea, unii oameni se confruntă cu alte simptome, cum ar fi mers instabil, vedere dublă sau vorbire neclară. Se crede că simptomele SPS sunt legate de tipul de SPS pe care îl are o persoană.

Deși nu există niciun tratament care să vindece sindromul persoanei rigide, lucrul cu un specialist și menținerea controlului simptomelor poate face mai ușor să trăiești cu această afecțiune.”