Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat vineri, printr-o postare pe Facebook, taloanele de pensie aferente lunii ianuarie a anului 2022, se tipăresc deja. Acestea conţin mărirea pensiei minime .

„Acum, în Ajun de Crăciun, vreau să-i asigur pe părinţii şi bunicii noştri că, în luna ianuarie, pensiile se vor plăti la noile valori majorate. Se tipăresc taloanele de pensie aferente lunii ianuarie a anului 2022, care conţin mărirea pensiei minime, cu 25%, la 1.000 de lei, mărirea valorii punctului de pensie la 1.586 de lei, dar şi acordarea ajutorului financiar pentru seniorii României care au valoarea pensiei mai mică sau egală cu 1.600 de lei, până la concurenţa sumei de 2.200 de lei!”, anunţă ministrul Muncii, Marius Budăi, într-o postare pe Facebook.

În 15 decembrie, Guvernul a aprobat majorarea punctului de pensie cu 10% şi a pensiei minime cu 25%. Guvernul a adoptat în urmă cu o săptămână Ordonanţa de urgenţă care prevede acordarea unui ajutor financiar pentru pensionarii sistemului public de pensii cu pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei, astfel încât toţi cei care se încadrează în această categorie să aibă un venit de 2.200 de lei, în luna ianuarie 2022.

Surpriză uriașă pe lângă pensie

Ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi le dă pensionarilor o veste neașteptată. Acesta a anunțat că în anul 2022 nu se poate vorbi de majorări suplimentare ale pensiilor și salariilor, pe lângă cele deja prinse în proiectul de buget.

Totodată, el a precizat că va înțelege nemulțumirile oamenilor, în contextul în care el a cerut un termen de analizare și de abia apoi anunțarea unui calendar de implementare a legii pensiilor și a salarizării.

Budăi a mai menționat că PSD-ul s-a ținut de cuvânt și a respectat ceea ce a scris în programul pe baza căruia partidul a intrat la guvernare, referindu-se la ajutorul pentru pensionarii cu pensii mici.

„Am spus încă de la negocierile pe programul de guvernare că ne luăm un termen de 120 de zile să analizăm și să anunțăm un calendar de implementare a legii pensiilor și a salarizării. Cu siguranță că oamenii au dreptate să protesteze, dar din păcate nu poți să faci peste noapte ce nu s-a putut face în 2 ani.

Noi ne-am ținut cuvântul și am respectat ceea ce am scris în programul pe baza căruia PSD a intrat la guvernare, astfel încât cei mai vulnerabili români, mă refer la pensionarii cu pensie până în 1600 de lei și la persoanele cu dizabilități, pentru cea de-a 13 indemnizație, să creăm un scut în fața greutăților din această perioadă,” a declarat Marius Budăi, la Realitatea.