Reprezentanții Deutsche Bank consideră că viitoarea dispariție a cardurilor de plastic nu va duce şi la dispariţia clasicelor monede şi a bancnotelor. Conform Deutsche Bank, acest lucru este datorat faptului că mulţi oameni consideră că banii fizici reprezintă o modalitate mai uşoară de monitorizare a cheltuielilor şi a economiilor, potrivit Ziarul Financiar.

Ce schimbări aduc anii 2020

Anii 2020 vor aduce o dezvoltare impresionantă a tendinţelor actuale, în condiţiile în care tehnologia 5G începe să câştige din ce în ce mai mult teren. Maşinile autonome, inteligenţa artificială, casele inteligente şi multe altele vor fi din ce în ce mai populare şi mult mai accesibile publicului larg.

Părerea este împărtășită

Nu numai băncile prevăd digitalizarea globalizată. Ericsson Consumer & IndustryLab precizează că în următorii 10 ani, realitatea virtuală va permite oamenilor să aibă experienţa biroului oriunde ar călători în lume. Acest lucru înseamnă că vor avea posibilitatea de a lucra din orice colţ al lumii, iar toate simţurile umane vor fi digitalizate.

Alternativele cardului de plastic

Compania Amazon dezvoltă terminale de plată care vor permite cumpărătorilor să plătească scanând palmele mâinilor. Însă, momentan, Amazon nu a dat nicio declarație cu privire la implementarea acestui sistem.

„Ar trebui să fie o metodă mai bună decât cardurile de credit și ID-urile de imagine, care sunt relativ ușor de falsificat”, a spus Rob Enderle, analistul principal al grupului Enderle, pentru TechNewsWorld.