Consiliul Concurentei (CC) a autorizat concentrarea economica realizata de catre SC Gazoline Magic SRL prin dobandirea controlului unic asupra SC Grup Dezvoltare Retele SA.

Autoritatea romana de concurenta a analizat aceasta operatiune prin prisma prevederilor Legii concurentei si ale Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice. Consiliul Concurentei a constatat ca, desi operatiunea notificată cade sub incidenta Legii concurentei, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal pe pietele relevante identificate. Luand in considerarea faptul ca acesta operatiune nu conduce la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe pietele relevante, Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune, in conformitate cu Legea concurentei.

SC Gazoline Magic SRL este detinuta in proportie de 99,99% de Ligatne Limited Cipru, o societate vehicul infiintata de catre PPF Investments Ltd. (PPFI), grup international de investitii, cu capital privat.  Societatea achizitoare are ca principal obiect de activitate prestarea serviciului de consultanta pentru afaceri si management.

Grupul PPFI este prezent in Romania, pe piata pe care activeaza societatea achizitionata, prin intermediul SC Gaz Sud SA Ghermanesti, societate avand ca principal obiect de activitate distribuirea si comercializarea combustibililor gazosi prin conducte.

SC Grup Dezvoltare Retele SA apartinea unui grup de societati controlate de omul de afaceri Gheorghe Stan. Societatea achizitionata are ca principal obiect de activitate distributia si furnizarea gazelor naturale, precum si prestarea de servicii auxiliare sau conexe activitatilor de distributie si furnizare.

Sursa: CC