Macao, fostă colonie portugheză, este cel mai mare centru al jocurilor de noroc, veniturile anuale fiind de aproape şase ori mai mari decât cele obţinute de Las Vegas.

În aprilie, veniturile obţinute de pe urma jocurilor de noroc au scăzut la 19,5 miliarde de Macau pataca (2,40 miliarde de dolari), faţă de 31,318 miliarde de Macau pataca în perioada similară din 2014, au anunţat luni autorităţile din Macao. Analiştii se aşteptau la un declin de 39-40%.

Datele publicate luni vin după ce recent autorităţile au anunţat că veniturile obţinute de Macao de pe urma jocurilor de noroc au înregistrat anul trecut prima scădere anuală din 2001, când au fost liberalizate cazinourile.

Macao, o regiune administrativă cu statut special din China, este singurul loc din ţară unde sunt autorizate jocurile de noroc. Veniturile au crescut spectaculos din 2001, când au fost liberalizate cazinourile, dar în prezent Beijingul vrea ca regiunea să nu mai fie dependentă de jocurile de noroc şi să-şi diversifice economia.

Acţiunile cazinourilor listate la Bursa de la Hong Kong au scăzut anul trecut cu până la 51%. Conform datelor Reuters, în ultimele şase luni capitalizarea bursieră combinată a cazinourilor din Macao a scăzut cu 58 miliarde de dolari. AGERPRES