Această activitate este populară și în rândul a 44% dintre persoanele cu vârste între 25-54 de ani, în timp ce 23% dintre cei cu vârste între 55 și 74 de ani folosesc internetul pentru aceste activități. Bătrânii sunt ceva mai familiarizați cu apelurile video și telefonia pe internet: 31% din ei folosesc aceste servicii.

În schimb, e-mailul nu mai are niciun secret pentru vârstinici, fiind folosit de 78% din persoanele cu vârste cuprinse înre 55 și 74 de ani. De altfel, acesta rămâne cel mai popular serviciu și în cazul celorlalte categorii de vârstă: 91% din tineri (16-24 de ani) și 85% din adulți folosesc această modalitate de comunicare. Telefonia pe internet și apelurile video sunt folosite de 45% din tineri și 40% din adulții români.

Studiul notează că accesul la internet a crescut notabil în ultimii patru ani, în special în România, unde s-a triplat, în Bulgaria, Cehia, Grecia, Ungaria și Slovacia. Olanda rămâne cea mai conectată țară la internet (91%), fiind urmată de Luxemburg (90&) și Suedia (88%).

La nivelul celor 27 de state membre UE, 90% dintre utilizatorii internetului au trimis mailuri în primul trimestru al anului, nefiind înregistrate diferențe majore între categoriile de vârste. Pe de altă parte, au fost constatate diferențe semnificative în cazul folosirii chat-ului și postării de mesaje pe bloguri și rețele sociale. Astfel, patru cincimi dintre utilizatorii cu vârste între 16-24 de ani au folosit internetul în acest scop, față de două cincimi din categoria de vârstă 25-54 și mai puțin de o cincime a celor cu vârste între 55-74 de ani.