„De mai bine de 50 de ani, la nivel global, şi de 15 ani în România, succesul Amway se datorează milioanelor de distribuitori din întreaga lume (…) Oferim posibilitatea de a dezvolta o afacere pe cont propriu”, declară Steve Van Andel, președintele Amway.

Peste 3 milioane de oameni din întreaga lume comercializează produse Amway în peste 80 de ţări şi teritorii. Amway Corporation a fost înființată în 1959 de către Jay Van Andel și Rich DeVos.

Compania este lider în domeniul vânzărilor directe, pe pieţe cheie precum China, India, Japonia şi Thailanda, fiind recunoscută ca lider mondial în industria sa. Pe fondul câştigurilor substanţiale din 2011, Amway a înregistrat şi o creştere totală a cotei de piaţă de peste 10%.
Categoria produselor din gama suplimentelor alimentare conduce în vânzări.

În România, Amway ajunge la afaceri de circa 21 mil. de euro. Produsele companiei sunt distribuite prin intermediul a peste 50.000 de reprezentanți direcți, în sistem multi-level-marketing (MLM). Cele mai multe comenzi sunt acoperite de Capitală, însă contribuie semnificativ și clienții din Iași, Cluj și Constanța. Valoarea medie a unei comenzi ajunge la 100 de euro.

Pe același segment de piață cu Amway, care aparține gigantului Alticor, activează și Avon, Oriflame, Zepter sau Forever Living Products. Datorită portofoliului de produse (cosmetice, suplimente alimentare, produse de îngrijire personală, de îngrijire a locuinței, vase de gătit, sisteme de tratare a apei, plus o gamă de produse premium constând în parfumuri, lenjerie și bijuterii.), compania intră în competiție și cu Beiersdorf, Procter & Gamble, Henkel sau Unilever.