România va fi cuprinsă de ger! Un nou val de aer polar vine cu zăpadă și temperaturi scăzute

Așadar, informațiile transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) arată că o masă de aer foarte rece va coborî treptat din zona nord-estică a continentului și va cuprinde în special zonele intracarpatice, începând cu mijlocul săptămânii următoare.

Din acest motiv, în zona Maramureșului, în zona de nord a Moldovei și în Transilvania se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi. Totodată, meteorologii au subliniat că vor fi din nou nopți geroase, în special în zona de est a Transilvaniei. Temperaturile vor coborî până spre -12, -10 grade.

Vremea se va răci în toată țara

De asemenea, vremea se va răci în toată țara, inclusiv în jumătatea sudică. Astăzi, 27 ianuarie, temperaturile se vor încadra între -2 și 10 grade Celsius. Va fi vreme de iarnă în regiunile nordice, vestice și centrale cu ninsori pe spații relativ extinse.

Cum va fi vremea vineri, 27 ianuarie?

Vineri, 27 ianuarie, procesul de încălzire a vremii va continua și se va resimți mai ales în regiunile intracarpatice. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul și nordul țării unde temporar se vor semnala precipitații. La munte prognoza meteo arată că va ninge, iar în restul zonelor, precipitațiile se vor semnala pe arii în general restrânse și vor fi mixte în prima parte a intervalului, iar noaptea sub formă de ninsoare. Cantitățile de precipitații vor fi pe arii restrânse mai însemnate în masivele vestice și nordice. Izolat vor fi condiții de polei.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru precipitații redusă. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă a Carpaților Meridionali și în zona Carpaților de Curbură, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, iar la viteze mai mici și în nord-est, iar în prima parte a intervalului în vest, centru și local în sud. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, iar cele minime se vor situa între -6 și 1 grad. Dimineața vor fi condiții de ceață.

În București, procesul de încălzire a vremii va continua astfel că temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Cum va fi vremea sâmbătă, 28 ianuarie?

Pentru ziua de sâmbătă, 28 ianuarie, prognoza meteo arată că cerul va fi mai mult noros în vest, centru, nord și nord-est, iar în restul teritoriului va fi variabil, cu înnorări din a doua parte a intervalului. Temporar se vor semnala precipitații, ziua pe suprafețe mici, iar noaptea cu caracter local în regiunile intracarpatice și izolat în cele nord-estice. Precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare, dar trecător, cu o probabilitate mai mare în Banat și Crișana, acestea vor fi și sub formă de ploaie și lapoviță, condiții în care, izolat vor fi depuneri de polei. Cantitățile de precipitații, pe arii restrânse vor fi mai însemnate în nord-vest și în zona Munților Apuseni.

La munte vor fi intensificări ale vântului, iar în zona înaltă, îndeosebi a Carpaților Orientali, noaptea va sufla tare viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. În restul teritoriului, vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare, ziua în nord-est și pe arii restrânse în sud-vest și centru, iar noaptea în nord-vest și sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 8 grade, iar cele minime se vor situa între -10 și -1 grad.

În București, cerul, mai mult senin ziua va avea înnorări în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea. Temperatura maximă, în scădere ușoară față de ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -6…-5 grade.

Cum va fi vremea duminică, 29 ianuarie?

Duminică, 29 ianuarie, vremea va fi vântoasă, iar în zonele montane înalte, cu precădere ale Carpaților Meridionali și Orientali vântul va sufla tare în cea mai mare parte a intervalului. Cerul va fi temporar noros și vor fi precipitații sub formă de ninsoare în zona montană și mixte, local în regiunile intracarpatice și pe arii restrânse în cele estice. La munte, local cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 2 grade.

În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare îndeosebi în prima parte a intervalului. Temperatura maximă, comparabilă cu cea din ziua anterioară, va fi de 6…7 grade, iar cea minimă, mai mare decât în noaptea precedentă, va fi de -3…-2 grade, conform ANM.