"Depozitarul Central informează investitorii că, în perioada 06.06.2017 – 06.06.2050, distribuie dividende pentru acţionarii Bursa de Valori Bucureşti (simbol: BVB). Emitentul va distribui acţionarilor dividendele aferente anului 2016, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0,92028 lei", se spune într-un comunicat al Depozitarului Central. 

Potrivit sursei citate, acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 16.05.2017. 

"Plata dividendelor către acţionarii emitentului se efectuează începând cu data de 06.06.2017. Acţionarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa dividendele prin intermediul acestuia", se spune în comunicat. 

Pentru acţionarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face astfel: prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acţionari sau în numerar, la ghişeele bancare ale BRD-GSG din întreaga ţară. 

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare şi registru.

AGERPRES