Platforma informatică pentru înscrierea în campania naţională de vaccinare a fost ţinta multor critici în ultimele zile. Lucrurile se vor îmbunătăţi, iar pe viitor platforma ar putea fi folosită pentru orice tip de vaccinare.

Declaraţia îi aparţine lui Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. El dă asigurări că sesizările oamenilor sunt ascultate, iar platforma va deveni mai eficientă, pentru a nu se pierde toată munca de până acum.

Platforma informatică, folosită pentru orice fel de vaccinare

Medicul militar a spus marţi că “probabil” platforma informatică pentru programare nu se va limita în viitor doar la vaccinarea anti-COVID-19. El a invocat modelul german şi spune că platforma informatică trebuie valorificată şi în continuare.

“Încercăm să culegem toate aceste sesizări şi să le transformăm în cerinţe operaţionale, astfel încât platforma să fie realmente utilă pentru fiecare persoană în parte, pentru că această platformă probabil că în viitor nu se va limita doar la vaccinarea împotriva COVID-19, ea cred că poate să fie utilizată, de pildă, după modelul german.

Este o modalitate prin care se utilizează această platformă în programul naţional de vaccinare, indiferent de ce tip de vaccin vom vorbi. Dar este o situaţie care evident că nu este decisă la acest moment, dar ar fi păcat să pierdem atâta muncă şi expertiza colegilor noştri. Trebuie să valorificăm mai departe această platformă informatică”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la sediul Guvernului, transmite Agerpres.

Încercăm să corectăm din din mers disfuncţionalităţile platformei

Coordonatorul campaniei de vaccinare spune că au existat disfuncţionalităţi ale platformelor informatice şi în alte ţări europene, nu doar în România. Autorităţile promit însă că asculta fiecare sesizare în parte.

“Pot să vă spun că acest tip de disfuncţionalităţi există înregistrate în mai multe ţări, inclusiv în Germania, inclusiv în alte ţări europene. Practic, noi încercăm din mers să corectăm şi ne preocupă în mod deosebit sesizările pe care fiecare persoană le are”, a mai arătat Gheorghiţă.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin