Guvernul va cumpăra din străinătate 500.000 doze de vaccin pentru copii, iar Institutul Cantacuzino va trebui să producă zece milioane doze pentru adulţi.

Autorităţile doresc să înceapă vaccinarea împotriva AH1N1  pe 26 noiembrie şi în acest sens, statul va cheltui 42 milioane lei pentru a plăti cele zece milioane doze de vaccin pentru aduţi, la care se vor adăuga 2.250.000 euro pentru achiziţia din străinătate a jumătate de milion de doze de vaccin pentru copii.

„Am decis în şedinţa de astăzi pe baza hotărârii de ieri a CSAT de a dubla numărul dozelor de vaccin pe care să le achiziţionăm. Astfel, vom achiziţiona zece milioane de doze, din care cinci milioane de doze vor fi produse în 2009, iar restul anul viitor. Costul total de achiziţie va fi de 42 milioane lei”, a spus premierul interimar Emil Boc.

El a precizat că Guvernul a decis să achiziţioneze de pe piaţa externă 500.000 doze de vaccin pentru copii întrucât Institutul Cantacuzino nu va putea produce acest gen de vaccin decât în ianuarie 2010.
„Pentru a începe vaccinarea concomitent la adulţi şi copii am decis să importăm vaccin pentru copii cu vârsta între 6 luni şi 15 ani”, a spus Boc.
Institutul Cantacuzino are deja infiolate 1,3 milioane doze de vaccin pentru adulţi şi se aşteaptă rezultate testelor clinice pe oameni, a mai arătat Boc.

Te-ar putea interesa și: