Potrivit DPA, Africa de Sud a început vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârsta de 12 ani şi peste, fiind prima ţară din Africa Subsahariană care ia această măsură.

Potrivit unei informări transmise de Ministerul Sănătății, până în luna ianuarie 2022, cel puţin 3,25 milioane de fete şi băieţi urmează să fie vaccinaţi, mai exact jumătate din toţi copiii din această grupă de vârstă. În ceea ce privește serul care urmează să fie folosit, copiii urmează să primească iniţial o singură doză de vaccin Pfizer/BioNTech.

Amintim faptul că în întreaga ţară, aproximativ 11 milioane de oameni au fost vaccinaţi complet, dintr-o populaţie de aproape 60 de milioane. În ceea ce privește evoluția pandemieid e coronavirus, Africa de Sud a înregistrat aproximativ trei milioane de cazuri de COVID -19, fiind cea mai afectată ţară din Africa. De menționat este faptul că în toată Africa au fost înregistrate aproximativ 8,4 milioane de cazuri de COVID-19, potrivit organizaţiei pan-africane pentru sănătate Africa CDC, şi peste 216.000 de decese.

SUA se pregătește să vaccineze copiii cu vârste cuprinse între 5-11 ani

În timp ce Africa se pregătește să vaccineze copiii de peste 12 ani, SUA începe vaccinarea celor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Mai exact, în cursul zilei de miercuri, Casa Albă a anunțat că va începe în noiembrie imunizarea anti-COVID cu vaccinul Pfizer a 28 de milioane de copii din SUA cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, imediat ce va fi primită autorizaţia din partea autorităţilor sanitare, anunță AFP.

„Eforturile noastre de planificare înseamnă că vom fi gata să începem vaccinările în câteva zile după recomandarea finală” din partea Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, a afirmat Casa Albă într-un comunicat transmis.

Totodată, un grup de experţi al CDC este programat să se reunească pe 2 şi 3 noiembrie în legătură cu această chestiune, iar recomandarea agenţiei urmează să fie publicată foarte curând după această dată.

Trebuie menționat faptul că un comitet consultativ al Agenţiei pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite va analiza datele furnizate de Pfizer, pe 26 octombrie. Astfel, în cazul în care recomandarea sa va fi pozitivă, FDA va da undă verde pentru a deschide calea către CDC.

În ceea ce privește dozele necesare pentru întreg procesul, Guvernul a dat asigurări că Statele Unite dispun de suficiente doze pentru a imuniza toţi copiii din această grupă de vârstă.