Vicepreşedintele Comitetului national pentru coordonarea vaccinării, Andrei Baciu, anunţă că, în primele 8 ore de la deschiderea centrului drive-thru din Bucureşti, s-au vaccinat 5-9 persoane, cee ace înseamnă maim ult de o persoană pe minut. ”Chiar este un succes şi le mulţumesc tuturor pentru implicare”, a transmis Baciu.

„509 persoane în primele 8 ore de la deschidere. Adică o persoană pe minut! Acestea sunt cele mai recente cifre de la deschiderea primului centru drive-thru din Capitală. Chiar este un succes şi le mulţumesc tuturor pentru implicare! A fost alături de noi preşedintele Klaus Iohannis care a transmis un mesaj foarte clar pentru toţi românii: oricine se poate vaccina, fără birocraţie şi fără documente justificative”, a scris, joi, pe Facebook, Andrei Baciu.

Potrivit acestuia, cu cât vor fi mai multe persoane vaccinate, cu atât vom fi mai aproape de normalitate.

În centrele drive-thru nu este nevoie de programare

Acesta reaminteşte că în centrele drive-thru nu este nevoie de programare şi este folosit serul Pfizer/BioNTech, deci pot fi vaccinate toate persoanele peste 16 ani.

”Fii solidar şi alătură-te campaniei de revenire la normalitate! Fii parte din echipa care luptă pentru combaterea pandemiei”, a mai transmis Baciu.

Primul centru de vaccinare drive-thru din Capitală s-a deschis, joi dimineaţă, în PIaţa Constituţiei.

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a precizat că în Bucureşti şi în ţară se doreşte înfiinţarea mai multor centre de acest tip.

„În Bucureşti se doreşte înfiinţarea mai multor centre de tip drive-thru. De asemenea, am primit din ţară mai multe solicitări pentru deschiderea acestor tipuri de centre, având în vedere că există un acces foarte uşor al oamenilor pentru vaccinare, nu este nevoie de programare şi un astfel de centru permite cu uşurinţă celor care se deplasează, care au un program mai complex să se adreseze şi acestui serviciu de vaccinare. (…) Următoarele centre, din câte am discutat la nivel local, vor fi de pildă în Sectorul 3, se doreşte în Sectorul 6 şi probabil că şi celelalte sectoare vor lua în calcul înfiinţarea unor astfel de centre. De asemenea, în Galaţi, în Constanţa, Suceava, sunt mult mai multe judeţe care îşi doresc operaţionalizarea centrelor de tip drive-through”, a spus Gheorghiţă.

Sursă foto: Facebook