Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Joe Biden, se va vaccina, marți, 25 octombrie, cu cea de a cincea doză booster împotriva virusului Covid-19, a relatat NBC News.

Au trecut mai mult de trei luni de la ultima administrare de vaccin a lui Joe Biden

Președintele american Joe Biden va primi marți vaccinul actualizat împotriva Covid-19. Ulterior, șeful statului va veni cu declarații despre pandemie și despre eforturile autorităților de a proteja cetățenii americani de Coronavirus, astfel ca aceștia să se afle în siguranță.

Au trecut mai mult de trei luni de când Joe Biden a contractat virusul, timpul pe care experții în sănătate îl recomandă înainte de administrarea unei noi doze de vaccin.

De când sunt disponibile rapelurile bivalente, doar aproximativ 20 de milioane de persoane au primit vaccinurile

Președintele american a subliniat faptul că, deși s-au făcut mai multe progrese în ceea ce privește suplinirea stocurilor la zi a vaccinurilor, mai sunt încă multe de făcut în acest sens, a precizat oficialul.

În plus, de când sunt disponibile rapelurile bivalente, doar aproximativ 20 de milioane de persoane au primit vaccinurile, potrivit informațiilor păstrate de Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor. Noua formulă vizează atât tulpina originală Covid-19, cât și subvariantele omicron BA.4 și BA.5 care circulă în prezent.

Autoritățile amerciane au avertiza cetățenii să-și administreze vaccinurile înainte de sărbători

Casa Albă de la Washington își propune să ajungă la persoanele cu cel mai mare risc de infectare, inclusiv la persoanele înaintate în vârstă. Jumătate dintre vaccinuri au fost administrate persoanelor peste 65 de ani, conform datelor prezentate de CDC.

Reprezentanții administrației Biden au avertizat în ultimele săptămâni cu privire la o posibilă majorare a numărului de cazuri odată cu începerea iernii, în special pe măsură ce tot mai mulți oameni vor circula spre casele lor.

Responsabilul pentru gestionarea crizei Covid -19 de la Casa Albă, Dr. Ashish Jha, a evidențiat că momentul este, de asemenea, un factor cheie, îndemnând cetățenii să își facă vaccinurile de rapel în mod ideal înainte de sărăbătoarea de Halloween pentru a se proteja cât mai eficient pe măsură ce se apropie sărbătorile de iarnă.