”Până pe 31 martie, turiștii pot rezerva vacanțe cu tarife substanțial mai mici pentru vacanța de vară pe litoralul românesc. De exemplu, un sejur de cinci nopți de cazare în Cap Aurora sau Jupiter, la un hotel de 3 stele poate fi achizitionat cu doar 168 lei de persoană. Pentru Mamaia, prețurile pornesc de la 319 lei de persoană pentru un sejur de cinci nopți cu mic dejun la un hotel de 2 stele”, spune Andreea Morar, Product Manager Accent Travel & Events. De asemenea, turiștii care preferă vacanțele all inclusive pot alege un sejur de 5 nopți în Jupiter, la hotel de 3 stele cu 1.021 lei de persoană. Potrivit Andreei Morar, față de sezonul trecut, s-a înregistrat o creștere semnificativă, de aproximativ 25% a rezervărilor pentru oferta “Înscrieri Timpurii”. Iar această creștere s-a observat în special în stațiunile în care sunt hoteluri cu facilități și gratuități pentru familii cu copii (gratuități la serviciile de masă, animație, jocuri pe plajă sau la piscină etc) și pentru stațiunile cu hoteluri cu servicii SPA și wellness. Totodată, s-a înregistrat o tendință de creștere a solicitărilor pentru hoteluri cu un grad ridicat de confort. Astfel, au scăzut semnificativ cererile pentru hotelurile de 2 stele, iar turiștii au optat pentru hoteluri de 4 – 5 stele. De altfel, conform primelor rapoarte pe 2018, în topul preferințelor turiștilor Accent Travel & Events s-au aflat (se află) următoarele stațiuni: Eforie Nord, Jupiter, Năvodari (Mamaia Nord), Venus, Saturn. 

”În ceea ce privește stațiunile balneoclimaterice, puține hoteluri oferă reduceri pentru Înscrieri Timpurii. Dar chiar și așa, turiștii au achiziționat până la acest moment pachete de odihnă, pachete de wellness sau pachete SPA în stațiuni renumite precum Băile Felix, Covasna, Balvanyos, Sovata, Govora etc., unde unele hotelierii au epuizat deja camerele pentru vârful de sezon”, adaugă Andreea Morar. Cât despre ofertele speciale pentru Paște, 1 Mai, Rusalii sau 1 Iunie, la nivel intern, turiștii se pot orienta atât către stațiunile de pe litoral, cât și către stațiunile de la munte sau cele balneoclimaterice. Potrivit Andreei Morar, pentru Paște, sunt căutate zonele agroturistice (Maramureș, Bucovina, Mărginimea Sibiului etc.), unde turiștii pot avea parte de o experiență autentic românească, cu preparate tradiționale și programe speciale

Reduceri și pentru extern

 

În această perioadă, până la finalul lunii martie, reduceri importante sunt aplicate și pentru destinațiile externe. ”Avem reduceri de până la 40% (Early Booking  plus reducerea din campania ”March Sale” valabilă până la sfârșitul lunii martie). Mai avem praguri de Early Booking și în luna aprilie. Sunt hoteluri în Antalya unde avem reduceri de 30% până la 30 aprilie”, spune Maria Goicea, director de marketing Cocktail Holidays. 

Din vânzările realizate până în acest moment, aceasta a făcut un top al destinațiilor: Tenerife, Mykonos, Santorini, Rodos, Zakynthos, Kalamata, Creta-Chania, Croația și Antalya. Iar cel mai mic preț pentru o vacanță cumpărată în Early Booking, punctează Maria Goicea, 597 de euro, a fost plătit pentru două persoane în Corfu. La polul opus, cel mai mare preț a fost 31.000 de euro, plătit pentru un circuit individual în Japonia, tot pentru două persoane. 

Pentru sărbătorea de Paște, Maria Goicea a dat câteva exemple: charter Sharm El Sheikh – de la 604 euro de persoană (șapte nopți, opt zile); Praga – 424 euro de persoană (trei nopți, patru zile); Lisabona – 559 euro de persoană (cinci nopți, șase zile); Atena – 459 euro de persoană (patru nopți, cinci zile); Istanbul – 299 euro de persoană (trei nopti, patru zile).

Reduceri sunt și pentru Dsineyland Paris. Potrivit datelor Happy Tour, care este turoperator exclusiv în România pentru Dsineyland Paris, cei care fac rezervări până pe 25 aprilie, pentru vacanțe în perioada 21 martie-6 noiembrie, plătesc cu 25% mai puțin. ”O familie cu doi copii va plăti 1.178 de euro pentru trei nopţi de cazare în parc, cu demipensiune inclusă. În ultimele două săptămâni din martie, pentru turiști, sunt disponibile și oferte speciale pentru city break-uri în majoritatea orașelor din Europa”, detaliază Daniela Toncu, Head of Leisure Happy Tour.