Vacanța de iarnă 2023. Așadar, structura anului școlar 2023-2024 arată că elevii intră în vacanța de iarnă sâmbătă, 23 decembrie 2023. Aceasta durează până duminică, pe data de 7 ianuarie 2024.

Vacanța de iarnă 2023. Câte zile libere vor avea elevii la final de an?

De asemenea, informațiile publicate de Ministerul Educației arată că elevii se vor întoarce în bănci începând cu data de 8 ianuarie 2024. Astfel, elevii vor avea 16 zile libere pentru sărbătorile de iarnă.

Mai apoi, în anul 2024, elevii vor avea alte trei vacanțe. Este vorba de o săptămână liberă în intervalul 12 februarie – 3 martie. Aceasta va fi luată în funcție de ce decid Inspectoratele şcolare judeţene şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Următoarea vacanță va fi cea de primăvară. Aceasta va include și sărbătoarea Paștelui, în intervalul 27 aprilie – 7 mai. Urmează ca elevii să intre în vacanța de vară din data de 22 iunie, care se va încheia pe 8 septembrie.

zile libere, vacanta de iarna
SURSĂ FOTO: Dreamstime

România se situează printre țările cu cel mai generos număr de zile libere legale

Amintim că România se situează printre țările cu cel mai generos număr de zile libere legale pe parcursul unui an. Angajații, indiferent că lucrează în sectorul public sau privat, beneficiază de numeroase zile libere. Acestea sunt distribuite pe aproape fiecare lună a calendarului.

Conform legislației, în România sunt recunoscute 51 de zile de sărbătoare. Însă nu toate sunt desemnate și ca zile libere legale. Din acest total considerabil, doar 14% dintre aceste sărbători determină acordarea de concedii sau mini-vacanțe pentru angajați.

Luna ianuarie se distinge ca fiind perioada cu cea mai generoasă ofertă de zile libere

Este posibil ca nu toată lumea să știe că luna ianuarie se distinge ca fiind perioada cu cea mai generoasă ofertă de zile libere din întregul an. Anul 2024 începe într-un mod favorabil pentru români, deoarece primele două zile ale lui ianuarie sunt desemnate drept zile libere legale.

Astfel, primele două zile libere din 2024 sunt 1 și 2 ianuarie. Se oferă astfel angajaților români posibilitatea ca aceștia să se bucure de un mini-concediu de patru zile. Prima săptămână a anului aduce cu sine un weekend prelungit, având în vedere că 1 și 2 ianuarie cad într-o zi de luni, respectiv marți.