Este total interzis! Nu mai au voie fără certificat COVID. Raed Arafat tocmai a anunțat

În cadrul unui briefing de presă la finalul ședinței de Guvern de luni, 25 octombrie, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a anunțat că accesul la cazare în hoteluri, pensiuni şi alte structuri de primire turistice se va face doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Această măsură a fost deja decisă de Guvern printr-o hotărâre.

„Activitatea de cazare în structurile de primire turistice va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală. Adică certificat verde, vaccinat sau trecut prin boală pentru cazare în hoteluri, în pensiuni şi aşa mai departe”, a declarat Raed Arafat, luni, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Raed Arafat a anunțat măsuri încă de săptămâna trecută

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a susținut săptămâna trecută o conferință de presă în care a prezentat situația epidemiologică din România, dar și măsurile care vor fi luate în încercarea de a opri creșterea numărului de cazuri și de decese asociate COVID.

Vineri, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre situația epidemiologică din România. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) spune a venit cu un sfat pentru românii care doresc să plece în concedii în această perioadă.

În cursul zilei de vineri, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a declarat că românii care doresc să meargă în concediu ar trebui să aibe la cei certificatul verde care să ateste că au trecut prin boală sau că sunt vaccinați împotriva virusului.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a subliniat că cei care nu au acest certificat nu vor putea să se cazeze nicăieri, specificând, totodată, că mai multe țări din lume au implementat deja această măsură.

Într-o altă ordine de idei, Raed Arafat îi sfătuiește pe români să nu plece, totuși, în concendiu, având în vedere numărul mare de cazuri și de decese asociate COVID-19.

„Dacă îi primesc alte ţări! (…) Părerea mea este că cel mai bine acum este să stăm unde am fost – pentru că, atenţie, ce n-am zis: şi la unităţile de cazare vor trebui să fie prezentate certificatele verzi, inclusiv în hoteluri. Nu test. Adică, e clar: n-ai certificat de vaccinat sau de trecut prin boală, nu poţi să te cazezi în hotel. Şi asta cred că este aplicat deja în foarte multe ţări din Europa. Eu am văzut acest lucru mergând la o şedinţă la Ljubljana, la Preşedinţia slovenă, şi primul lucru care s-a cerut la hotel, la cazare, a fost certificatul verde. Adică, nu suntem singurii care aplicăm astfel de reguli la acest moment”, a explicat Arafat.