Asta înseamnă că accesoriile ce vor fi puse spre vânzare, între orele 12:00 – 20:00, sunt vintage autentic, printuri fanteziste, pandantive excentrice, ținute extravagante, imprimeuri colorate, flori suprarealiste pictate pe fuste și rochii, boboci metalici de agățat în piept, cercei în formă de margarete, iriși și trandafiri, pălării decorate, flori glasate într-o invazie de culoare.

Intrarea la eveniment este de 10 lei.
Vintage e o modă paralelă cu universul modei propriu-zise? „Noi traducem prin vechi și valoros, unic și memorabil“, e o variantă de răspuns a Laurei Calin, care, împreună cu Timea Mirea, organizează, deja de patru ani, târgul de modă V for Vintage. De altfel, e destul de greu să dai o definiție exactă a ceea ce înseamnă vintage (termen preluat din domeniul vinurilor).
În mod curent, acesta este folosit pentru a descrie hainele care au o vechime de cel puțin 25 de ani. Însă vintage mai înseamnă și piese noi confecționate din unele vechi – așa-numita reciclare, unul din motoarele extinderii curentului vintage, dar și articole din colecții recente, care te duc cu gândul la un trend lansat în urmă cu ani.
Foarte popular în străinătate, unde există nenumărate magazine care vând haine și accesori, fenomenul vintage începe să prindă contur și în România – ofertei virtuale de tipul Vintage Boutique, Vintage Lady, True Vintage sau Vintage Wardrobe i se adaugă din ce în ce mai multe magazine offline, ca Atelier Aiurea, Benjamin sau Lolita. Fashion&Coffee Corner.
Pentru colecționari, în general, termenul „vintage“ este echivalent cu o bună investiție pe termen lung. Licitațiile de îmbrăcăminte vintage atrag un număr tot mai mare de cumpărători, iar pe măsură ce concurența se intensifică prețurile ating praguri amețitoare. De pildă, rochia neagră purtată de Audrey Hepburn în filmul „Mic dejun la Tiffany‘s“ s-a vândut la licitație cu 700.000 de euro.